Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η παράδοση με τις χριστουγεννιάτικες κάρτες ξεκίνησε τη βικτωριανή περίοδο

Η παράδοση με τις χριστουγεννιάτικες κάρτες ξεκίνησε τη βικτωριανή περίοδο;
Η αρχή της παράδοσης πια της αποστολής χριστουγεννιάτικων καρτών σε φίλους και συγγενείς ξεκίνησε κατά τη βικτοριανή περίοδο στην Αγγλία. 

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα σχεδιάστηκε από ένα Άγγλο καλλιτέχνη που ονομαζόταν John Horsely. Τον σχεδιασμό της στον καλλιτέχνη ανέθεσε η Βρετανική Ταχυδρομική Υπηρεσία και περιείχε τρεις διαφορετικές σκηνές με φόντο τα Χριστούγεννα. 

Η πρώτη και κεντρική εικόνα έδειχνε μία οικογένεια, με τους γονείς, τα παιδιά και τους παππούδες να υψώνουν τα ποτήρια τους σε μία χριστουγεννιάτικη πρόποση. Οι δύο πλαϊνές εικόνες αφορούσαν τη φιλανθρωπία που προέρχεται από τη διάθεση των εορτών, η μία έδειχνε πολίτες να δίνουν τροφή σε άστεγους και η δεύτερη να ντύνουν όσους δεν είχαν ρούχα. Το μήνυμα που είχε γραφτεί είναι παρόμοιο με το σημερινό: “Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος σε σένα”.

Η παράδοση αυτή έχει εξελιχθεί αρκετά με το πέρασμα των χρόνων. Για παράδειγμα σήμερα, ακόμα και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τακτική αυτή για να ευχηθούν στους πελάτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου