Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Υπάρχει νησί με 600 ντόπιους, που σκοτώνουν κάθε επισκέπτη

Υπάρχει νησί με 600 ντόπιους, που σκοτώνουν κάθε επισκέπτη;
Βρίσκεται στον Κόλπο της Βεγγάλης, λέγεται North Sentinel και είναι ένα νησί που θυμίζει 19ο αιώνα. Ανήκει στα νησιά Ανταμάν και είναι μακρυά από τους κεντρικούς οικισμούς. Μάλιστα, τόσο πολύ που οι ντόπιοι κάτοικοι (Sentinelese) συνεχίζουν και ζουν με τον δικό τους τρόπο και μιλούν τη δική τους γλώσσα. 

Παρόλο που οι Ινδοί γνωρίζουν την ύπαρξή του, ποτέ δεν προσπάθησαν να το αποικίσουν. Οι Βρετανοί ήταν οι πρώτοι που κατέγραψαν το νησί αυτό το 1771, αλλά και πάλι το αγνόησαν. 

Αυτό μέχρι το 1867, όταν ένα ινδικό πλοίο που συνάντησε τρικυμία ναυάγησε στις ακτές του νησιού. Σχεδόν αμέσως οι ντόπιοι επιτέθηκαν στους 106 επιβάτες που είχαν σωθεί. Μερικοί από αυτούς τα κατάφεραν μόνο και μόνο επειδή ένα άλλο σκάφος τους απομάκρυνε από το  North Sentinel.

Και μία πιο πρόσφατη εκδρομή, όμως, είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Το 2006, δύο ψαράδες έχασαν τη ζωή τους, επειδή τα κύματα παρέσυραν τη βάρκα τους κοντά στο νησί. Η ινδική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στο ζήτημα και έχει προειδοποιήσει κατοίκους και τουρίστες να μην πλησιάζουν το νησί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου