Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα αγαπούν την τέχνη. Την τέχνη όμως, ειδικά τέτοιες ημέρες, αγαπά και ο πολύς κόσμος που τριγυρνά χαμογελαστός στους δρόμους της πόλης ψάχνοντας μικροαφορμές να εξωτερικεύσει τη χαρά του. Οι μεγαλύτεροι πολιτιστικοί οργανισμοί (και όχι μόνο) από τις αρχές κιόλας της σεζόν «σπαζοκεφαλιάζουν» στην προσπάθειά τους να σχεδιάσουν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα.
Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!
Για μία ακόμη χρονιά το Θέατρο Badminton, το Μέγαρο Μουσικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και οι περισσότεροι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν ετοιμάσει ένα δελεαστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που ζητά την προσοχή μας. 
Εκεί έξω, όπου κι αν βρεθείτε, υπάρχουν σίγουρα πολλές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα το πολυπόθητο «πνεύμα των Χριστουγέννων». Εμείς, ξεχωρίσαμε τα επτά καλύτερα θεάματα και σας τα προτείνουμε αποδεικνύοντας ότι η Αθήνα τα Χριστούγεννα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μόνο το χιόνι ίσως! 

1. Καρυοθραύστης – Εθνική Λυρική Σκηνή
Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!

Είναι μία από τις ομορφότερες ιστορίες των Χριστουγέννων, ένα μαγικό, λαμπερό παραμύθι που «σπάει» τα ταμεία κάθε φορά που παίζεται μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.Έως τις 5 Ιανουαρίου 2014 ο «Καρυοθραύστης» θα φιλοξενείται στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Ολύμπια για να εμπλέξει τη φαντασία με την πραγματικότητα και να συνθέσει μία ιστορία, τοποθετημένη σε θεαματικά σκηνικά  και ερμηνευμένη από ταλαντούχους καλλιτέχνες με πλούσια κοστούμια. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  ενώ μέσα από την παράσταση αναδεικνύονται οι σπουδαίες ικανότητες των χορευτών του μπαλέτου της ΕΛΣ. 

Η ονειρική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Βρανά και του Στέφανου Τσιαλή θα σας εισάγουν αβίαστα στο κλίμα των ημερών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

2. Sugar – Μερικοί το προτιμούν καυτό – Θέατρο Παλλάς 

Ο Σταμάτης Φασουλής – που σκηνοθετεί την παράσταση- μας έχει δείξει τον τελευταίο καιρό την προτίμησή του σε μοναδικά θεάματα, υπερπαραγωγές οι οποίες στηρίζονται σε αγαπημένους ηθοποιούς, σε εντυπωσιακά σκηνικά και φαντασμαγορικά κοστούμια.
Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!
Για μία ακόμη φορά επιλέγει να ασχοληθεί με ένα μιούζικαλ –γνωστό στους περισσότερους- που είναι βασισμένο στου βιβλίο του Peter Stone και στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό» των Billy Wilder & L.A.L. Diamond.  Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την εκθαμβωτική Ζέτα Μακρυπούλια η οποία συνοδεύεται από τον πηγαία κωμικό ηθοποιό Γιάννη Ζουγανέλη, από τον all time classic Κώστα Βουτσά και τον ταλαντούχο Θοδωρή Αθερίδη. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν νέοι ταλαντούχοι χορευτές και μουσικοί. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

3. Sacred Monsters –  Μέγαρο Μουσικής 
Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!
Μία ευχάριστη έκπληξη μας επιφυλάσσει για  φέτος τις γιορτές το Μέγαρο Μουσικής. Μας προσκαλεί να περάσουμε Χριστούγεννα με την «ιέρεια» του σύγχρονου χορού Συλβί Γκιλέμ και δύσκολα μπορούμε να πούμε όχι. Τα δύο της πρόσωπα θα μας παρουσιάσει αυτός ο ζωντανός θρύλος: το κλασσικό της Γκιλέμ και το σύγχρονο της Συλβί. Τέσσερα αριστουργηματικά έργα παρουσιασμένα σε τρεις ενότητες, και σε 19 συνολικά παραστάσεις, συνθέτουν το λαμπρότερο γιορταστικό γκαλά χορού που διοργανώθηκε ποτέ στην Αθήνα. Στο σύγχρονο ρεπερτόριο (“Sacred Monsters”) μοιράζεται τη σκηνή με ένα άλλο «ιερό τέρας» του χορού, τον Akram Khan. Στο κλασικό («Μαργαρίτα και Αρμάνδος») έχει παρτενέρ τον διάσημο Massimo Murru (étoile της Σκάλας του Μιλάνου) ενώ τους συνοδεύουν τα περίφημα Μπαλέτα του Τόκυο.  
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

4. Καμεράτα – Χριστούγεννα με Μότσαρτ – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!
Αλήθεια υπάρχει περίπτωση να φανταστεί κανείς τα Χριστούγεννα και να μην φέρει στο μυαλό του τον Μότσαρτ και τις μουσικές του; Τα κλασικά όργανα εποχής της Καμεράτα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Γιώργος Πέτρου, με συνεργάτες τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ένα επιτελείο κορυφαίων σολίστ, θα μας ταξιδέψουν για άλλη μία φορά στους μαγευτικούς αυθεντικούς ήχους του 18ου αιώνα και θα δώσουν νέα πνοή στην ουράνια μουσική με τις θεϊκές μελωδίες του Μότσαρτ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

5. Mistero Buffo  - «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες»
Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!
Το καυστικό, σατυρικό έργο του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, μετά την περσινή επιτυχία, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από την ομάδα «Επτάρχεια» του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου.  Μην περιμένετε σκηνικά, κοστούμια , περίτεχνους φωτισμούς και μουσικά χαλιά. Για το συγγραφέα και άρα και για το σκηνοθέτη της παράστασης σημασία έχει η ανάδειξη του κειμένου και των νοημάτων του.
Στον ατμοσφαιρικό χώρο του θεάτρου κυριαρχούν οι φωνές των Άννα Καλαϊτζίδου, Άννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Θάνο Τοκάκη, Γιώργο Χρυσοστόμου, οι οποίοι μας χαρίζουν μοναδικές ερμηνείες. Ο Ντάριο Φο αντλεί από τα μεσαιωνικά λειτουργικά δράματα και με τραγικοκωμικό τρόπο ασκεί κριτική στην πολιτική, την κοινωνία και την εκκλησία. Το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Κάθε παράσταση περιλαμβάνει διαφορετικές σκηνές, καθώς ο αριθμός των σκηνών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να παρουσιαστούν σε μία μόνο παράσταση.

6. Ο Πρίγκιπας λερώνει – Εθνική Λυρική Σκηνή
Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!
Η παρουσία του είναι κάθε μέρα αισθητή στο μετρό κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε ποιος είναι τελικά αυτός ο Πρίγκιπας που λερώνει; Πρόκειται για τη νέα όπερα και για παιδιά του Νίκου Κηπουργού σε ποιητικό κείμενο και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, που μετά από δύο χρόνια και την επιτυχία του «Ο παπουτσωμένος γάτος» επιστρέφει στη Λυρική Σκηνή με ένα ανατρεπτικό παραμύθι. Βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός και  δεν έχει το συνηθισμένο  happy end «και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».  Η ιστορία αφορά έναν πρίγκιπα που ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά μίας αλαζονικής πριγκίπισσας. Το δράμα αναμειγνύεται με την κωμωδία, το συναίσθημα με τον κυνισμό και η γοητεία με την απογοήτευση σε μία παράσταση που αφορά εξίσου τα παιδιά και το ενήλικο κοινό. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

7. Λεονάρντο Ντα Βίντσι ο άνθρωπος, ο εφευρέτης, η ιδιοφυία – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κλείστε θέση στα καλύτερα θεάματα των Χριστουγέννων!
Η έκθεση που έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από είκοσι χώρες του κόσμου θα βρίσκεται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Η έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει  μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες της ανθρωπότητας, να αποκαλύψει την πολυσχιδή προσωπικότητά του , να εξερευνήσει τους μύθους και τους θρύλους γύρω από τη ζωή του και να αναδείξει τις εφευρέσεις του που εντυπωσιάζουν μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει περισσότερα από 40 τρισδιάστατα διαδραστικά μοντέλα εφευρέσεων και μηχανών, οι επισκέπτες μπορούν να πειραματιστούν με αυτά και να θαυμάσουν 23 ψηφιακά αντίγραφα των παγκοσμίου φήμης ζωγραφικών έργων του μεγάλου δημιουργού, ανάμεσά στα οποία  η «Μόνα Λίζα», «ο Μυστικός δείπνος» και «Η κυρία με την Ερμίνα».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου