Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα: Οι καλύτεροι προορισμοί για την Πρωτοχρονιά

Τα έθιμα και οι παραδόσεις μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά στα περισσότερα μέρη του κόσμου η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χρονιάς!
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα: Οι καλύτεροι προορισμοί για την Πρωτοχρονιά
Τις περισσότερες φορές, λίγα αγαπημένα πρόσωπα, ένα καλό ποτό και μερικές παρτίδες Black Jack αρκούν για να κάνουν την τελευταία νύχτα του παλιού χρόνου (και τις πρώτες ώρες του καινούριου) μια νύχτα μαγική. Για εκείνες όμως τις φορές που θέλουμε – και μπορούμε – να κάνουμε και κάτι διαφορετικό, εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 10 μέρη που πραγματικά αξίζει κανείς να επισκεφτεί, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, για την αλλαγή του χρόνου.


Σίδνεϊ, Αυστραλία 

Η πρώτη μεγάλη πόλη που θα υποδεχθεί το 2014, το Σίδνεϊ, είναι μια πόλη που πραγματικά ξέρει να το γιορτάζει. Εκείνες τις μέρες στο μακρινό Sydney υπάρχει κάτι για όλους – από τις οικογένειες μέχρι τους τουρίστες με τα σακίδια και τους συνταξιούχους μέχρι τους φοιτητές.

Τα πυροτεχνήματα που κάθε χρόνο ζωντανεύουν τον ουρανό πάνω από το λιμάνι του Σίδνεϊ είναι μια εικόνα που όλοι μας έχουμε συνδυάσει με τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους χιλιάδες επισκέπτες επιλέγουν τη συγκεκριμένη πόλη για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. Επίσης το γεγονός ότι βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, όπου αυτή την εποχή έχουν καλοκαίρι, είναι από μόνο του μια ευκαιρία για μια τελείως διαφορετική Πρωτοχρονιάτικη εμπειρία από αυτή που έχουμε συνηθίσει. 

Το ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς την υπερπαραγωγή των πυροτεχνημάτων είναι το λιμάνι, όπου όχι μόνο έχει κανείς τη δυνατότητα να δει τον ουρανό να φωτίζεται με φόντο το Opera House, αλλά επίσης έχει και μια πληθώρα επιλογών από μπαρ και εστιατόρια που κάθε χρόνο οργανώνουν τα δικά τους Πρωτοχρονιάτικα πάρτι. 

Αν πάλι τα πλήθη και τα πάρτι δεν είναι η καλύτερή σας, μπορείτε να κλείσετε μια θέση σε ένα από τα πλοία, και να παρακολουθήσετε τα πυροτεχνήματα και τους εντυπωσιακούς φωτισμούς από ένα πραγματικά πλεονεκτικό σημείο – το νερό. 

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Τα πυροτεχνήματα είναι σίγουρα εντυπωσιακότατα, αλλά δύσκολα μπορεί κάτι τεχνητό να συναγωνιστεί με τη Μητέρα Φύση όταν εκείνη “έχει κέφια”. Το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα πιο όμορφα και αξιοθαύμαστα φαινόμενα που έχει να προσφέρει η Φύση, και μάλιστα λέγεται ότι οι καλύτερες μέρες για να το πετύχει κανείς είναι γύρω στην Πρωτοχρονιά.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα: Οι καλύτεροι προορισμοί για την Πρωτοχρονιά
Πηγή: essentialtravel.co.uk

Τις τελευταίες μέρες του χρόνου λοιπόν, η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου, το Ρέικιαβικ, μπορεί να σας προσφέρει πιθανώς μια από τις πιο όμορφες εικόνες που θα δείτε στη ζωή σας. 


Εδιμβούργο, Σκωτία

Το Εδιμβούργο έχει μια από τις πιο ιδιαίτερες και μακροχρόνιες Πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις, το Hogmanay. Τα σόου με πυροτεχνήματα, η πομπή με τους αναμμένους πυρσούς, και τα πάρτι στους δρόμους είναι μόνο λίγα από τα happenings που θα συναντήσει κανείς εκείνες τις μέρες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Σκωτίας.
Οι εορτασμοί του Hogmanay διαρκούν από τρείς έως τέσσερις νύχτες, ξεκινώντας από τις 30 Δεκέμβρη με την πομπή των πυρσών που διασχίζει το Εδιμβούργο, και συνεχίζοντας με τα πάρτι στους δρόμους, τις μουσικές συναυλίες, τα πυροτεχνήματα, και φυσικά πολύ φαγητό και ποτό. Η αποκορύφωση είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται και τραγουδούν όλοι μαζί το τραγούδι – σήμα κατατεθέν της Πρωτοχρονιάς, Auld Lang Syne

Κο Παγκάν, Ταϊλάνδη

Λίγα μέρη μπορούν να συγκριθούν με το Πρωτοχρονιάτικο event του Κο Παγκάν όσον αφορά το ξέφρενο πάρτι εκείνων των ημερών. 

Πάνω από πενήντα χιλιάδες άτομα κατεβαίνουν κάθε Πρωτοχρονιά στο μικρό αυτό νησάκι της Ταϊλάνδης για μερικές μέρες κραιπάλης, χορού και πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως. Μάλλον δεν ενδείκνυται για όσους προτιμούν πιο ήρεμους και ρομαντικούς Πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς, αλλά για εκείνους που ψάχνουν το απόλυτο party event, το Κο Παγκάν είναι ο ιδανικός προορισμός.

Συγκεκριμένα μιλάμε για την παραλία Haad Rin του Κο Παγκάν, όπου κάθε χρόνο φιλοξενείται το περιβόητο Full Moon Party (πάρτι της πανσελήνου). Με φόντο ένα από τα ομορφότερα φεγγάρια όλου του χρόνου (και ίσως και όλου του κόσμου), μια χρυσαφένια παραλία, χιλιάδες αναμμένους πυρσούς, πυροτεχνήματα, ζογκλέρ, DJs, χορεύτριες, χορευτές, και πολύ πολύ αλκοόλ, party-goers από όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους. 


Καταρράκτες Νιαγάρα, Καναδάς

Δεν είναι τόσο πολύ η διαφορετικότητα των εορτασμών στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, αλλά το πόσο μαγική γίνεται αυτή η πανέμορφη τοποθεσία εκείνη τη νύχτα. 

Φυσικά οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες εκείνης της εποχής στον Καναδά είναι ένα θέμα, αλλά ακόμα και για εκείνους που δεν θέλουν να καλωσορίσουν την καινούρια χρονιά μέσα στο κρύο υπάρχουν πολλές ωραίες εναλλακτικές στην περιοχή.
Τα δρώμενα στο Queen Victoria Park και το Clifton Hill είναι εκατοντάδες εκείνη τη νύχτα: ζωντανή μουσική, δυο σόου πυροτεχνημάτων (ένα στις 9μμ για τα παιδιά και άλλο ένα για την αλλαγή του χρόνου τα μεσάνυχτα), πάρκα με δεινόσαυρους, πολυτελή καζίνα, και τεράστια λούνα παρκ είναι μόνο μερικά από αυτά. 


Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Παρόλο που πάντα οι λίστες με “τα καλύτερα” είναι σε ένα μεγάλο βαθμό υποκειμενικές, νομίζω πως όλοι θα συμφωνούσαν στο ότι μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για τους Πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς τουλάχιστον μια αναφορά στη Νέα Υόρκη. 

Μια από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες Πρωτοχρονιάτικες γιορτές στον κόσμο, έχει δει τη φημισμένη μπάλα να κατεβαίνει στην ιστορική Time Square κάθε χρόνο για πάνω από έναν αιώνα.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που παρευρίσκονται εκεί κάθε χρόνο και δεκάδες εκατομμύρια άλλοι από την τηλεόραση στο σπίτι, παρακολουθούν έναν ολόκληρο τόνο από κομφετί να πέφτει όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, σε ένα από τα καλύτερα γιορτινά events του κόσμου. 

Συντάκτης: Ηλέκτρα Λιαρμακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου