Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Υπάρχει γάτα που επιβίωσε από 3 ναυάγια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Υπάρχει γάτα που επιβίωσε από 3 ναυάγια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;
Ο Sam ήταν μία γάτα που συμμετείχε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκείνη την εποχή ήταν ιδιαίτερα σύνηθες να έχουν στα πλοία γάτες, επειδή έτρωγαν τα τρωκτικά.
Πρώτη φορά υπηρέτησε στην μοναδική αποστολή του πλοίου Bismarck, που ξεκίνησε στις 18 Μαΐου του 1941. μετά από μία ναυμαχία στις 27 Μαΐου, το πλοίο βυθίστηκε και μόνο 115 άτομα από τα 2.200 του πληρώματος κατάφεραν να σωθούν.
Ανάμεσά τους και ο Sam, ο οποίος βρέθηκε αργότερα από τους Βρετανούς να επιπλέει πάνω σε έναν πίνακα. Εκείνοι τον πήραν, τον ονόμασαν Oscar και τον προσέλαβαν στο HMS Cossack. Μέχρι που στις 24 Οκτωβρίου και αυτό χτυπήθηκε από τορπίλη και μετά από 3 μέρες βυθίστηκε. Ο Oscar επέζησε, παρόλο που 159 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Με το παρατσούκλι πια “Unsinkable Sam”, δηλαδή ο Sam που δεν βυθίζεται, μεταφέρθηκε στο αεροπλανοφόρο HMS Ark Royal, που συμπτωματικά είχε συμβάλει στην καταστροφή του Bismarck. Στις 14 Νοεμβρίου, όμως, και αυτό κατά την επιστροφή του από τη Μάλτα τορπιλίστηκε με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Ευτυχώς, το τρίτο ναυάγιο έγινε με αργό ρυθμό, καθώς δεν καταστράφηκε, αλλά έβαζε νερά, οπότε δεν θρηνήθηκαν θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου