Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ένα φωτισμένο καράβι βρίσκεται στο Σύνταγμα!

Ένα φωτισμένο καράβι «άραξε» στην πλατεία Συντάγματος και σήμανε την επίσημη έναρξη μίας σειράς εκδηλώσεων για τον εορτασμό των φετινών Χριστουγέννων.
Ένα φωτισμένο καράβι βρίσκεται στο Σύνταγμα!
Η φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος
Ο βροχερός καιρός και το τσουχτερό κρύο απέτρεψαν τον πολύ κόσμο να παρευρεθεί στη φωτεινή πλατεία Συντάγματος όμως όπως τόνισε και ο δήμαρχος Γ. Καμίνης στο σύντομο χαιρετισμό του «σε πείσμα των καιρών βρισκόμαστε εδώ παρά τις αντίξοες συνθήκες και είμαστε έτοιμοι να φωταγωγήσουμε το δέντρο». Ήταν ένα χαριτωμένο λαθάκι του δήμαρχου που προκάλεσε το γέλιο στο παγωμένο κοινό και δημιούργησε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας.
Ένα φωτισμένο καράβι βρίσκεται στο Σύνταγμα!
Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης λίγο πριν πάρει το λόγο
Στο πέρασμα των χρόνων, ο Δήμος Αθηναίων έχει αποδείξει ότι τολμά να πειραματίζεται με το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πλατείας Συντάγματος, αφήνοντας έξω από το γιορτινό κλίμα τα αρνητικά σχόλια και τις επικριτικές απόψεις που πυροδοτούν οι εκάστοτε επιλογές του. Έτσι και φέτος, πρωτοτυπεί προτιμώντας ένα καράβι, σύμβολο της ελληνικής παράδοσης, σε μία εποχή μάλιστα που υπάρχει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να τονιστεί η ελληνικότητα μας. Φωτισμένο με λευκά λαμπάκια, λιτό και διακριτικό, προσδίδει μαζί με τον υπόλοιπο στολισμό της πλατείας μία νότα χαράς και αισιοδοξίας, κεφιού και παιχνιδιού έτσι όπως μας εμπνέουν οι πιο αθώοι ήρωες της ζωής μας, τα παιδιά.
Ένα φωτισμένο καράβι βρίσκεται στο Σύνταγμα!
Γένικη άποψη της στολισμένης πλατείας
Άλλωστε το σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει» συνοδεύει όλες τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου. Την εκδήλωση σήμερα συνόδευε και η αγαπημένη μας μασκότ των μπαταριών Energizer δίνοντας και αυτή με τον τρόπο της μία παιχνιδιάρικη διάθεση.
Μπορεί στην αποψινή διοργάνωση, η φιλαρμονική να αποχώρησε  από τις πρώτες κιόλας δυνατές σταγόνες βροχής και η Big Band του Δήμου Αθηναίων  να μην εγκαινίασε με τραγούδι την επίσημη έναρξη των  Χριστουγέννων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσουν πληθώρα εκδηλώσεων. Το φετινό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αθηναίων.
Ένα φωτισμένο καράβι βρίσκεται στο Σύνταγμα!
Η Φιλαρμονική πρόλαβε για λίγο να γεμίσει την πλατεία με τις μουσικές της
Πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές σε όλες τις περιοχές του δήμου θα γεμίσουν με μουσικές, πολιτιστικά δρώμενα, κέφι και χαρά σε μία προσπάθεια να γίνουμε όλοι μέτοχοι ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού στο οποίο ο μόνος κανόνας είναι η ευχάριστη διάθεση για χαρούμενα Χριστούγεννα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις του δήμου για τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν στις 3 Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος.
Ένα φωτισμένο καράβι βρίσκεται στο Σύνταγμα!
Φωτεινά Χριστούγεννα και φέτος στην Αθήνα
Το μόνο που θέλουμε να προτείνουμε στον εκάστοτε δήμαρχο είναι η φωταγώγηση της κεντρικότερης πλατείας της Ελλάδας να πραγματοποιείται λίγες μέρες νωρίτερα χαρίζοντας μας μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να απολαμβάνουμε φωτεινά Χριστούγεννα στην Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου