Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ελπίδα …μία φορά στη ζωή μας

Μία πολύ όμορφη κίνηση η οποία γίνεται “Μία φορά στη ζωή μας” -σύμφωνα με τον τίτλο της έκδοσης- έγινε εκ μέρους των 22 κορυφαίων αθλητικογράφων με σκοπό να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”.
Ελπίδα...μία φορά στη ζωή μας
Σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στο Σύνταγμα ο εκδοτικός οίκος MVPUBLICATIONS παρουσίασε ένα έργο ζωής με τίτλο “Μία φορά στη ζωή μας”. Η αφρόκρεμα της αθλητικής δημοσιογραφίας άφησε για λίγο στην άκρη την πένα της και έγραψε για ένα διαφορετικό αγώνα, για ένα αγώνα ζωής, στέλνοντας ένα μήνυμα γεμάτο χαρά και ελπίδα.

Παρούσα στην παρουσίαση του σπάνιου αυτού βιβλίου ήταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που μέσα από μία σύντομη ομιλία της ευχαρίστησε όλους τους συγγραφείς του βιβλίου αλλά και τους εκδότες, Βασίλη Παπαθεοδώρου και Θανάση Ασπρούλια.

«Όταν πήρα στα χέρια μου το βιβλίο “Μια φορά στη Ζωή μας”, από το εξώφυλλο και μόνο, αισθάνθηκα συγκίνηση βλέποντας μεγάλες μορφές του αθλητισμού να προβάλλονται και να υποδηλώνουν ότι το περιεχόμενο του βιβλίου θα είναι εξίσου συναρπαστικό, όσο και η πορεία προς τη δημιουργία του. Και πράγματι, μέσα από τις ανέκδοτες ιστορίες των συντακτών, περνούν από μπροστά μας οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, οι θρύλοι του μπάσκετ και πολλές άλλες σημαντικές φυσιογνωμίες του αθλητισμού.
Θα ήθελα όμως να σταθώ στις αφηγήσεις που με άγγιξαν βαθιά στην καρδιά μου, στις προσωπικές μαρτυρίες από αγώνες τελείως διαφορετικούς, από μάχες ενάντια στον ίδιο τον καρκίνο, που μου έφεραν δάκρυα στα μάτια. Και αισθάνομαι συγκινημένη από τη γενναιότητα των συντακτών που θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί μας, αλλά και από τη μεγάλη στήριξη που βρήκαν από τους συναδέλφους τους.
Όλοι σαν μια γροθιά έφτιαξαν αυτό το βιβλίο που περιλαμβάνει και ένα κομμάτι της δύναμης της ψυχής τους, τις ιστορίες παιδιών που δεν είναι πλέον κοντά μας. Θα μείνουν όμως για πάντα στη σκέψη και στην καρδιά όλων μας, όλων των αναγνωστών, και οι ιστορίες τους θα εκπέμπουν μήνυμα συμπαράστασης για τα άρρωστα Ελληνόπουλα. Χαίρομαι που μπορώ σήμερα να σφίξω το χέρι όλων σας, και των 22 δημοσιογράφων, και να σας ευχαριστήσω.
Η πρωτοβουλία σας σημαίνει πολλά για μένα γιατί εκτιμώ τη δουλειά σας και ακόμα περισσότερο εκτιμώ την ευαισθησία σας», είπε σύντομα και εύστοχα η κυρία Βαρδινογιάννη.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υπουργός Πολιτισμού κύριος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως προσήλθε στην εκδήλωση σα συνάδελφος δημοσιογράφος με σκοπό να συγχαρεί τους 22 αθλητικογράφους που όλοι μαζί έβαλαν στην άκρη τις αθλητικές τους διαφορές και έστειλαν ένα κοινό μήνυμα ανθρωπιάς και φροντίδας για το παιδί.
Σημαντική ήταν και η παρουσία του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα ο οποίος δήλωσε εν συντομία: «Μέχρι σήμερα η σχέση μου με τους δημοσιογράφους ήταν σχέση αγάπης και μίσους. Αντιμετώπισα την κριτική και τη δυσπιστία αλλά με κάνανε πιο πεισματάρη αθλητή και καλύτερο άνθρωπο. Σήμερα, μέσα από αυτό το βιβλίο γνωρίζω μια άλλη πλευρά τους. Αυτό που με συγκλόνισε περισσότερο απ’ όλα ήταν το κείμενο του Γιάννη Κούρκουλου από το οποίο θέλω να διαβάσω μια φράση: “Σαν ένας άνθρωπος που βίωσε ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει στη ζωή, θέλω να παρακαλέσω ολόθερμα όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές να πλαισιώσουν και να στελεχώσουν τους συλλόγους που υπάρχουν για τη στήριξη των παιδιών με νεοπλασίες”».
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος έδωσε και αυτός δυναμικό παρόν στην εκδήλωση και αναφέρθηκε για το πώς ακριβώς έφτασε στην υλοποίηση μία τόσο όμορφη πρωτοβουλία: «Η κυοφόρηση του βιβλίου ήταν πολύ σύντομη. Όλοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και μέσα από τα κείμενά τους προσπάθησαν να βγάλουν το αληθινό τους συναίσθημα και να υπηρετήσουν τον σκοπό αυτού του βιβλίου: να δώσει ελπίδα! Η κυρία Βαρδινογιάννη αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθειά μας κι εμείς μέσα από αυτή την εμπειρία μάθαμε τι σημαίνει ομάδα, και ότι όταν υπάρχει ομάδα δεν υπάρχει η λέξη «εγώ». Σας ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλατε στη δημιουργία αυτού του βιβλίου και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θέλω να στείλω στον Χρήστο Χαραλαμπόπουλο, που αν και αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, ήταν από τους πρώτους που έστειλε το κείμενο του».

Στη συγγραφή του βιβλίου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» συμμετείχαν οι: Βασίλης Βεργής, Ανδρέας Δημάτος, Γιώργος Θαναηλάκης, Γιάννης Θειακός, Βαγγέλης Ιωάννου, Γιάννης Καραλής, Αντώνης Καρπετόπουλος, Νίκος Κατσαρός, Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, Βαγγέλης Μπραουδάκης, Αντρέα Παλομπαρίνι, Αντώνης Πανούτσος, Νίκος Παπαδογιάννης, Μένιος Σακελαρόπουλος, Βασίλης Σαμπράκος, Βασίλης Σκουντής, Αλέξης Σπυρόπουλος, Περικλή Στέλλα, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Μιχάλης Τσόχος, Χρήστος Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Χελάκης. Επίσης ο Χρήστος Ζωίδης επιμελήθηκε το σχεδιασμό του εξώφυλλου και ο Γιάννης Κούρκουλος έγραψε τον επίλογο του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου