Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Γυναίκα κατέχει ρεκόρ Γκίνες επειδή συμμετείχε σε συντριβή αεροπλάνου

Γυναίκα κατέχει ρεκόρ Γκίνες επειδή συμμετείχε σε συντριβή αεροπλάνου;
Στις 26 Ιανουαρίου του 1972, ένα γιουγκοσλαβικό εμπορικό αεροσκάφος δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα Κροάτων τρομοκρατών. Μία βόμβα εξερράγη  όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στα 33.000 πόδια, με αποτέλεσμα να κοπεί σε κομμάτια και αυτά να συντριβούν στην κορυφή ενός παγωμένου βουνού. 

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα σκοτώθηκαν, εκτός από μία αεροσυνοδό, την Vesna Vulovic. Ένας Γερμανός την βρήκε στο σημείο της συντριβής, κάτω από ένα άλλο πτώμα. Ο άνδρας ήταν εκπαιδευμένος γιατρός και έκανε ό,τι μπορούσε, μέχρι η Vesna να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί ανακαλύφθηκε ότι είχε κάταγμα στο κρανίο, τρεις σπασμένους σκονδύλους και τα δύο πόδια επίσης σπασμένα. 

Προσωρινά έμεινε παράλυτη και κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, μόνο μετά από εγχείρηση. Η  Vesna μέχρι σήμερα κατέχει το ρεκόρ Γκίνες επειδή επιβίωσε από την μεγαλύτερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο, από τα 33.000 πόδια. 

Αργότερα, ανακαλύφθηκε ότι η Vesna δεν θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται στην πτήση αυτή εξ αρχής. Το πρόγραμμά της είχε μπλεχτεί με εκείνο μίας άλλης αεροσυνοδού που ονομαζόταν επίσης  Vesna.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου