Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Θέαμα και μαγεία στη Rod Laver Arena

Ήταν όλοι εκεί για τον Ρότζερ Φέντερερ …Η Rod Laver Arena γέμισε ασφυκτικά για τον Ελβετό, που έλαβε μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα που απηύθυνε στον κόσμο, για την ενίσχυση του ιδρύματός του.
Σε μια φαντασμαγορική βραδιά που διήρκησε τρεις και πλέον ώρες, παρουσία και του μεγάλου Ροντ Λέιβερ, ο «βασιλιάς» γιόρτασε τα 10 χρόνια «ζωής» του ιδρύματός του με φίλους και θαυμαστές, προσφέροντας ένα ακόμη χαμόγελο, όχι μόνο στους Αυστραλούς αλλά και στα παιδιά, τα οποία βοηθάει μέσω του Roger Federer Foundation.
Η εκδήλωση άρχισε με την παρουσίαση των φίλων του Φέντερερ με τους Λέιτον Χιούιτ, Πατ Ράφτερ, Τόνι Ρος και Ροντ Λέιβερ να κάνουν την είσοδό τους στο κορτ και να κερδίζουν το χειροκρότημα των θεατών. Όχι όμως όσο ο Ελβετός, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση, ανταλλάσσοντας μάλιστα πριν τον αγώνα με τον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά, μερικές μπαλιές με τον Λέιβερ.
Στο αγωνιστικό μέρος, Φέντερερ και Τσονγκά προσέφεραν πλούσιο θέαμα, αστειεύτηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά αγωνίστηκαν κιόλας σαν να έπαιζαν επίσημο ματς, με τον Ελβετό να κάνει την ανατροπή και να επικρατεί με 6-7, 6-3, 7-5, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο τελείωσε με συνεχόμενα smash από τον Ελβετό, στον τελευταίο πόντο.
«Είμαι πολύ χαρούμενος και σας ευχαριστώ όλους. Είναι σημαντικό να βοηθάμε αυτά τα παιδιά και είναι κάτι που κάνω και αγγίζει την καρδιά μου», ήταν τα λόγια του Φέντερερ, ο οποίος ενημερώθηκε από τους διοργανωτές ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε το ένα εκατομμύριο. Μάλιστα του είχαν ετοιμάσει και μια έκπληξη, καθώς προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο ένα βίντεο από τη μητέρα του, όπου τον ευχαριστούσε για όσα πολλά έχει κάνει για την ιδιαίτερη πατρίδα της.
Στο τέλος ο «βασιλιάς», όπως κάνει πάντα, ευχαρίστησε τους φίλους του, υπογράφοντας υπομονετικά πολλα αυτόγραφα.


Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου