Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

«Μαϊμούδες» τουριστικοί πράκτορες του διαδικτύου

Με το …«ηλεκτρονικό εισιτήριο» στο χέρι έμειναν χρήστες του διαδικτύου που επέλεξαν να κλείσουν τις διακοπές τους μέσω Facebook σε τουριστικούς πράκτορες «μαϊμούδες».
«Μαϊμούδες» τουριστικοί πράκτορες του διαδικτύου
Ταξίδια μακρινά κι ονειρεμένα σε Ντουμπάι, Παρίσι και Λονδίνο και σε πολύ δελεαστικές τιμές, έκλειναν, μέσω Facebook, τουριστικοί πράκτορες «μαϊμούδες», με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Τα ταξίδια, όμως, ήταν εικονικά όπως και τα προφίλ των τουριστικών γραφείων, τα οποία ενεργοποιούσαν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για να αποφεύγουν τις «κακοτοπιές». Συνολικά χρησιμοποίησαν επτά ιστοσελίδες στο Facebook, οκτώ τραπεζικούς λογαριασμούς και δέκα τηλεφωνικούς αριθμούς.
Ως διαχειριστές των εικονικών προφίλ και των υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων εντοπίσθηκαν δυο Έλληνες, 31 και 58 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Οι δύο «ηλεκτρονικοί απατεώνες», κατάφεραν στο χρονικό διάστημα από 23.07.2013 έως και 12.12.2013 να αποσπάσουν, από τουλάχιστον τριάντα οκτώ επίδοξους ταξιδιώτες, συνολικό χρηματικό ποσό 49.795 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου