Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το πιο εντυπωσιακό φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού στον κόσμο

Η καινούργια χρονιά καλωσορίζει στην παγερή πόλη Χάρμπιν της Νοτιοανατολικής Κίνας, το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού, γνωστό ως Harbin Ice Festival. Διοργανώνεται εδώ και τριάντα χρόνια κεντρίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον και παρά τις πολικές θερμοκρασίες, εκατομμύρια τουριστών επισκέπτονται την περιοχή για να απολαύσουν από κοντά αυτό το φαντασμαγορικό υπερθέαμα.
Η φετινή τριακοστή διοργάνωση φέρει τον τίτλο «Global Ice and Snow Dream, World Cartoon Tour» και τα εκπληκτικά γλυπτά εκτείνονται σε μία συνολική έκταση 750 στρεμμάτων. Για την υλοποίησή τους εργάστηκαν επί δύο εβδομάδες 10.000 άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποίησαν 180.000 τμ πάγου και 150.000 τμ χιονιού. 

Τις εντυπώσεις κλέβουν τα αντίγραφα διάσημων μνημείων όπως το Κολοσσαίο της Ρώμης, ουρανοξύστες όπως το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ  καθώς και τα εκπληκτικά κάστρα συνοδευόμενα με χαρακτήρες της μυθολογίας. Τα γιγάντια γλυπτά είναι φωτισμένα με πολύχρωμα λαμπάκια LED, γεγονός που τα κάνει να φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά μέσα στη νύχτα.

Το πιο ψηλό γλυπτό της έκθεσης, ύψους 46 μέτρων, είναι ένα αντίγραφο της εκκλησίας Χάλγκριμκιρκα που βρίσκεται στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, απ' όπου οι επισκέπτες μετά την ξενάγηση τους μπορούν να επιστρέφουν στο έδαφος μέσω μιας τσουλήθρας μήκους 240 μέτρων!
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει για περίπου ένα μήνα ίσως και παραπάνω, γεγονός που θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου