Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο Albert Einstein επινόησε ένα είδος ψυγείου που αντέχει 100 χρόνια

Ο Albert Einstein επινόησε ένα είδος ψυγείου που αντέχει 100 χρόνια;
Το 1926, πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του βραβείου Νόμπελ Φυσικής, ο Αlbert Einstein διάβασε για τον θάνατο μίας οικογένειας στο Βερολίνο από τοξικές αναθυμιάσεις που προήλθαν από το ψυγείο τους.
Την εποχή εκείνη τα κουτιά πάγου θεωρούνταν demonde και είχαν αντικατασταθεί από σύγχρονα ψυγεία, που περιείχαν όμως δηλητηριώδη ψυκτικά υγρά. Έτσι, οι επικίνδυνες διαρροές δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο.
Ο Einstein επηρεασμένος από αυτό το δυστύχημα, επέμενε στην καλύτερη σχεδίαση ενός ψυγείου. Με την βοήθεια του πρώην μαθητή του, Leo Szilard, και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της θερμοδυναμικής, προσπάθησαν να κατασκευάσουν ένα απορροφητικό ψυγείο. Μία συσκευή που θα εξασφάλιζε έναν συνδυασμό με ασφαλέστερων αερίων και υγρών, μέσα από τρία αλληλένδετα κυκλώματα.
Η συγκεκριμένη συσκευή, απαιτούσε μόνο ένα πιλοτικό φως που θα χρησίμευε ως πηγή θερμότητας. Φυσικά απαραίτητο ήταν και ένα περίβλημα ασφαλές και ικανό να μην δημιουργεί ρωγμές, ώστε να μην υπάρχουν διαρροές. Η κατασκευή ήταν τόσο ασφαλής, που οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε να αντέξει έως και 100 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου