Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

5 μυστικά για καλύτερο σεξ

Με ποιους τρόπους μπορούμε να απολαύσουμε καλύτερο σεξ; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα ανατρέξαμε στις έρευνες και τις συμβουλές των ειδικών. Τα ευρήματά μας είναι αρκετά ενδιαφέροντα και μπορούν να αλλάξουν την ερωτική σας ζωή (προς το καλύτερο, εννοείται).
5 μυστικά για καλύτερο σεξ

Χάστε (τα περιττά) κιλά

Το κλειδί για καλύτερο σεξ κρύβεται στη ζυγαριά σας: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι άντρες που ξεκινούν δίαιτα και γυμναστική για να χάσουν τα περιττά κιλά βελτιώνουν και την ερωτική τους ζωή.
Η μείωση του λίπους γύρω από τη μέση βοηθάει τους άνδρες να ενισχύσουν την ερωτική τους επιθυμία, ενώ παράλληλα αυξάνει τον όγκο του σπέρματος και βελτιώνει τη στύση. Επιπλέον μειώνει  κατά 50% το ενδεχόμενα να εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης (η ορμόνη του σεξ) στον οργανισμό τους.
Οι ειδικοί μελέτησαν 900 άνδρες, μέσης ηλικίας 54 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα πρόληψης του διαβήτη.
5 μυστικά για καλύτερο σεξ
Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: οι 300 έκαναν δίαιτα και δυόμιση περίπου ώρες γυμναστικής κάθε εβδομάδα,  άλλοι 300 λάμβαναν αντιδιαβητικό φάρμακο , ενώ οι υπόλοιποι  λάμβαναν θεραπεία placebo (εικονικό φάρμακο).
Μετά από έναν χρόνο, δεν είχε παρατηρηθεί καμία αλλαγή στα επίπεδα τεστοστερόνης ή στην ερωτική ζωή των ανδρών που ανήκαν στις δύο τελευταίες ομάδες, ενώ στους άνδρες της πρώτης ομάδας (που έκαναν δίαιτα και γυμναστική), το ποσοστό εκείνων με χαμηλή τεστοστερόνη μειώθηκε από το 20% στο 11% και σχεδόν όλοι παρουσίασαν εντονότερη ερωτική ζωή.

Μην παραλείπετε τα προκαταρκτικά

Σύμφωνα με τους σεξολόγους τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητα για να δημιουργηθεί διέγερση τόσο στον άντρα όσο και στην γυναίκα. Επιπλέον μειώνουν τις αναστολές και φέρνουν το ζευγάρι πιο κοντά ώστε να μπορέσει να απολαύσει το σεξ.
5 μυστικά για καλύτερο σεξ
Σύμφωνα με μια παλιότερη έρευνα στην οποία συμμετείχαν γυναίκες, η απουσία προκαταρκτικών φάνηκε να αυξάνει τη πιθανότητα σεξουαλικών προβλημάτων και την έλλειψη ικανοποίησης των γυναικών από τη σεξουαλική τους ζωή. Στους άνδρες, από την άλλη πλευρά, τα προκαταρτικά φαίνεται να μειώνουν το ενδεχόμενο κάποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Βρείτε (τον κατάλληλο) χρόνο

Η καλύτερα στιγμή της εβδομάδας που μπορείτε να απολαύστε καλύτερο σεξ, είναι η Πέμπτη πρωί, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν, μετά από έρευνα, επιστήμονες από το London school of economics.
5 μυστικά για καλύτερο σεξ
Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας τα επίπεδα της κορτιζόλης βρίσκονται στα ύψη. Όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα τόσο πιο πολύ διεγείρονται και οι ορμόνες του σεξ.

Χρησιμοποιήστε έλαια

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στη σεξουαλική υποτονικότητα και να βελτιώσουν την ερωτική σας διάθεση. Συγκεκριμένα τα αιθέρια έλαια γιασεμί, νερολί, σανταλόξυλο και το Ylang-Ylang, είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της χαμηλής λίμπιντο, γιατί σας βοηθούν να χαλαρώσετε, να αντιμετωπίσετε το άγχος και να βελτιώσετε την ερωτική σας διάθεση.
5 μυστικά για καλύτερο σεξ
Αν μάλιστα συνδυάσετε την αρωματοθεραπεία με τα αιθέρια έλαια, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο άμεσα.  Ανακατέψτε 2-3 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο σε μικρή ποσότητα παιδικού λαδιού και ζητήστε από τον/την σύντροφο σας να σας κάνει μασάζ.

Περιορίστε το στρες και τις καταχρήσεις 

Πολλές φορές για τη μειωμένη λίμπιντο και στα δύο φύλα ευθύνεται το στρες και η λήψη ορισμένων φαρμάκων που έχουν ως παρενέργεια τη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Αν λαμβάνετε φάρμακα συμβουλευτείτε τις οδηγίες για να διαπιστώσετε αν έχουν κάποια τέτοια παρενέργεια.
5 μυστικά για καλύτερο σεξ
Αν έχετε στρες προσπαθήστε να το περιορίσετε με τεχνικές χαλάρωσης ή αν δεν μπορείτε μόνοι σας αναζητήστε τη βοήθεια ειδικού. Αρνητική επίδραση στο σεξ έχει και το κάπνισμα, αφού η νικοτίνη από το τσιγάρο μειώνει την αιμάτωση του πέους, επηρεάζοντας τη στύση. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ που σε μικρές ποσότητες μπορεί να βοηθήσει, αλλά αν το παρακάνετε, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική σας διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου