Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η Microsoft θα ανανεώνει τα προγράμματα ασφαλείας για Windows XP μέχρι τον Ιούλιο του 2015

Η Microsoft θα ανανεώνει τα προγράμματα ασφαλείας για Windows XP μέχρι τον Ιούλιο του 2015
Η Microsoft ανακοίνωσε πως παρά το γεγονός πως η υποστήριξη των Windows XPσταματά στις 8 Απριλίου, θα συνεχίσει να ανανεώνει τα προγράμματα ασφαλείας της μέχρι τις 14 Ιουλίου 2015.
Πιο συγκεκριμένα, για τους τελικούς καταναλωτές, το Microsoft Security Essentials, θα συνεχίσει να ανανεώνεται, όπως επίσης για τους εταιρικούς πελάτες και τα System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, και Windows Intune για Windows XP.
Έστω λοιπόν και εάν τα Windows XP δε θα έχουν υποστήριξη και ανανεώσεις σαν λειτουργικό, θα υπάρχει εν μέρει προστασία για επιπλέον 15 μήνες μέσω των προγραμμάτων ασφαλείας της Microsoft.
H Microsoft βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση, αφού από τη μία πρέπει να "μεταφέρει" τους χρήστες σε ένα νεότερο λειτουργικό, ενώ από την άλλη υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο πλήθος συστημάτων που τρέχουν ΧΡ και πρέπει με κάποιον τρόπο να τα προστατέψει έστω και στοιχειωδώς.
Από την εταιρεία δήλωσαν βέβαια πως οι έρευνές τους έδειξαν πως ηαποτελεσματικότητα λύσεων antimalware σε μη ενημερωμένα λειτουργικά είναιπεριορισμένη.
Για το λόγο αυτό συμβουλεύει τους χρήστες να ενημερώνουν το λειτουργικό τους και το εγκατεστημένο software με κάθε επίσημη ενημέρωση, καθώς και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά προγράμματα ασφαλείας που ενημερώνονται σε τακτική βάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου