Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Οι πιπεριές-τσίλι απωθούν τα περισσότερα ζώα

Οι πιπεριές-τσίλι απωθούν τα περισσότερα ζώα;
Πολλοί άνθρωποι, αναρωτιόνται γιατί οι πιπεριές-τσίλι είναι τόσο πικάντικες. Υπάρχει μία επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτήν την ερώτηση.
Η απάντηση βρίσκεται στην καψαϊκίνη, ένα χημικό μέσα στην πιπεριά. Όταν έρχεται σε επαφή με την ανθρώπινη γλώσσα, ο άνθρωπος αισθάνεται το κάψιμο και δίνει άμεσα μήνυμα στο εγκέφαλο ότι έχουμε φάει κάτι καυτερό, αυξάνοντας έτσι τον καρδιακό ρυθμό. Έτσι, αυξάνεται και η εφίδρωση και απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, οι οποίες είναι ειδικές χημικές ουσίες του σώματος που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου.
Το συγκεκριμένο είδος της πιπεριάς λόγω του καψίματος απωθεί τα περισσότερα ζώα, σε αντίθεση με τα πτηνά τα οποία είναι και υπεύθυνα για την διάδοση των σπόρων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου