Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

He took a walk on the wild side.



Facebook και twitter γέμισαν από τους ήχους του Λου Ρίντ, ο οποίος μια τέλεια ημέρα σαν την χθεσινή, με λιακάδα και ελαφριά ψύχρα άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο.
Μια ημέρα από την ζωή του Λου, όλη μου η ζωή, είπε ένας φίλος που έμαθε τα νεα για τον θάνατό του. Τα είχε κάνει όλα! Είχε κάνει έρωτα...
στον απόλυτο βαθμό, είχε πάρει ναρκωτικά επίσης στον απόλυτο βαθμό, είχε πιεί ποτάμια αλκοόλ, όπως κάθε ροκ σταρ που σέβεται τον εαυτό του.
Είχε ζήσει δίπλα σε μύθους και έτσι έγινε κι εκείνος ένας από αυτούς. Τον Μάϊο μετά από επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος, δήλωνε ότι είναι ο ίδιος ένα ιατρικό θαύμα.
Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως ο ατζέντης του άφησε να εννοηθεί ότι ο 71 ετών Λου Ρίντ, πέθανε από επιπλοκές που είχαν να κάνουν με το συκώτι του.
Ο Λου Ρίντ, ήταν ένας καθαρόαιμος ροκ σταρ. Εκτός από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ πάλευε χρόνια με την κατάθλιψη αλλά και με την σεξουαλικότητά του.
Όταν ήταν μόλις 17 ετών οι γονείς του τον έβαλαν σε ψυχιατρείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία ηλεκτροσόκ.
Το έκαναν γιατί θεωρούσαν ότι είναι ομοφυλόφιλος και έτσι τα θεράπευαν αυτά, την εποχή εκείνη …
Μέχρι να πάει στο Κολλέγιο έπαιρνε ήδη ναρκωτικά, ηρωίνη και αμφεταμίνες και μάλιστα πουλούσε και στους συμμαθητές του.
Το ταλέντο του Ριντ ανακάλυψε ο Αντι Γουόρχολ. Εγινε ο ατζέντης των The Velvet Underground και ήταν εκείνος που είπε στον Λου ότι όπου και να είναι πρέπει να φωράει τα περίφημα γυαλιά ηλίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου