Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η …«κρίση» που κάνει επιτυχία στην Ελλάδα

Η... «κρίση» που κάνει επιτυχία στην Ελλάδα

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει στην Ελλάδα το βελγικό τραγούδι «La crise», που μιλά για την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.
Το τελευταίο γαλλόφωνο single του δημοφιλούς φλαμανδού τραγουδιστή Daan στέλνει μήνυμα σε όλους όσοι πλήττονται από την κρίση να μην την αποδέχονται τυφλά και να μην υποφέρουν από αυτήν, αλλά να κρατάνε το κεφάλι τους ψηλά, ακόμη και αν χρειάζεται κάποια εξέγερση, σε όλα τα επίπεδα.
Ο τραγουδιστής, μάλιστα, αναζητεί στην Ελλάδα κάποιον που θα μπορούσε να τραγουδήσει το «La Crise» και να ηχογραφήσει μία προσαρμοσμένη εκδοχή εκεί. Εξάλλου, η μουσική εκτέλεση του τραγουδιού παρουσιάζει επιρροές από δύο «αρχετυπικά» ελληνικά μουσικά όργανα, τον μπαγλαμά και το μπουζούκι, ενώ στο single συμμετέχει και ένας μπασίστας ελληνικής καταγωγής, ο Μ. Χατζηγεωργίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω τραγούδι ανακάλυψε ένας dj της Θεσσαλονίκης και το αναμετάδωσε από μουσικό σταθμό της πόλης, με αποτέλεσμα να γίνει ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιτυχία του τραγουδιού στην Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στο θέμα του, αλλά και σε συγκεκριμένες παραδόσεις και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, στα οποία παραπέμπει, όπως το σπάσιμο πιάτων στο οποίο επιδίδεται ο τραγουδιστής στο συνοδευτικό βιντεοκλίπ, μια συνήθεια βέβαια που πλέον δεν είναι διαδεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου