Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η πισίνα δέλεαρ για τον Άρη Γρηγοριάδη

Γιατί ο Άρης Γρηγοριάδης φεύγει από τον Άρη; Υπάρχει λόγος σοβαρός και μια υπερσύγχρονη πισίνα στην Θεσσαλονίκη, που θα λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι...


Πώς πείθεις ένα σταρ της κολύμβησης να φύγει από την αγαπημένη του ομάδα έπειτα από 23 χρόνια; Το μεγάλο μυστικό –στην Ελλάδα των κλειστών κολυμβητηρίων- είναι ένα. Τον διαβεβαιώνεις ότι η πισίνα, στην οποία θα προπονείται είναι υπερσύγχρονη και θα διατηρείται ανοιχτή χειμώνα – καλοκαίρι.Έτσι, «βούτηξε» στα νερά της Star Academy ο Αρης Γρηγοριάδης, που στο εξής δεν θα ανήκει στον αγαπημένο του Αρη Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο 28χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης θα πειραματιστεί για πρώτη φορά και στην προπονητική, καθώς θ’ αναλάβει την εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά 4-6 ετών. Ο δικός του προπονητής, Χρυσάφης Βαγγελακάκης τον παρότρυνε για το νέο αυτό βήμα και ο Γρηγοριάδης ανταποκρίθηκε θετικά, καθώς τα… ατού της αλλαγής ήταν πολλά.
Ο πολυχώρος STAR POOL CENTER που βρίσκεται στην Πυλαία και ανήκει στον κ. Βαγγελακάκη και τον προπονητή Γιάννη Νάτσιο διαθέτει πισίνα 25 μέτρων, της οποίας το νερό θερμαίνεται με αντλίες θερμότητας, δηλαδή με ηλεκτρικό ρεύμα. «Ως εναλλακτική λύση έχουμε το φυσικό αέριο, αλλά το ηλεκτρικό ρεύμα είναι η πιο φθηνή λύση. Για παράδειγμα αν το πετρέλαιο μας κόστιζε 7.000 ευρώ το μήνα και το φυσικό αέριο 4.000, το κόστος του ρεύματος κατ’ αντιστοιχία θα ήταν 1.500 ευρώ».
Το νερό δεν θα διατηρείται καθαρό με τη χρήση χλωρίου, ως είθισται, αλλά με με όζον και θα φιλτράρεται με φίλτρα ζεόλιθου κι όχι άμμου. «Ο μηχανικός που κατασκεύασε την πισίνα μας ενημέρωσε ότι αυτό είναι το πρώτο κολυμβητήριο παγκοσμίως που θα χρησιμοποιήσει τα φίλτρα ζεόλιθου, τα όποια καθιστούν το νερό πιο καθαρό κι από το πόσιμο», πρόσθεσε ο κ. Βαγγελακάκης που μαζί με τον κ. Νάτσιο ανοίγουν το δρόμο και σε άλλους ιδιώτες με τις καινοτομίες τους προτείνοντας οικονομικές και ποιοτικές λύσεις.
Επίσης, προκειμένου να εξοικονομήσουμε κι άλλα χρήματα και να έχουμε ένα πιο ασφαλές κολυμβητήριο μεταφράσαμε τον νόμο της FINA (Διεθνής Ομοσπονδία Υγρού Στίβου) που επιτρέπει να δοθεί αθλητική άδεια και σε πισίνες με μικρότερο βάθος από τα δύο μέτρα, όπως αναφέρει ο ελληνικός νόμος. Ενημερώσαμε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποδέχθηκε το αίτημά μας και εξασφαλίσαμε την αθλητική άδεια. Η πισίνα μας θα έχει βάθος 1,40 μ., ενώ η διεθνής ομοσπονδία έχει ως ελάχιστο όριο το 1,10 μ.. Επιπλέον, το κολυμβητήριο διαθέτει ανοιγόμενη οροφή και το χειμώνα θα προστατεύει τους αθλούμενους από το κρύο.
Το Σάββατο (19/10), στις 4.00 μ.μ. θα τελεστεί ο αγιασμός του κολυμβητήριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου