Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ή τώρα ή ποτέ για την Γαλλία

Ή τώρα ή ποτέ για την Γαλλία:








sport 24

Τη γαλλική "L’ Equipe" θα την έχετε… ακουστά (μπορεί και να είστε στα εκατομμύρια των αναγνωστών της). Ο Αρνό Λεκόμτ είναι ο υπεύθυνος στο τμήμα μπάσκετ. Και ο άνθρωπος στον οποίον αποταθήκαμε για να… πάρουμε κλίμα από τους "τρικολόρ".
Για να μάθουμε τι υπάρχει στο μυαλό τους, λίγες ώρες πριν συναντήσουν το δήμιο τους. Τι νομίσατε; Πως είμαστε οι μόνοι στους οποίους έχουν δημιουργήσει ψυχολογικό οι Ισπανοί;
"Η τελευταία μας νίκη, επί της Ισπανίας, ήταν στο μικρό τελικό του 2005. Θυμάσαι; Τότε που είχαμε πέσει με την Ελλάδα στον ημιτελικό". Και ο Διαμαντίδης ανέλαβε το τελείωμα. "Ισως. Δεν θυμάμαι πολλά από αυτό το ματς (γελάει)" προφανώς… από το εγκεφαλικό. "Θυμάμαι όμως, ότι στο μικρό τελικό είχαμε νικήσει και πως ο Πάου Γκασόλ δεν είχε παίξει.
Η επόμενη φορά ήταν το 2009, στα προημιτελικά. Η Ισπανία είχε νικήσει εύκολα. Όπως και στον τελικό του 2011. Συναντηθήκαμε και στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ματς ήταν πολύ κλειστό, αλλά… χάσαμε και εκεί. Αν βάλεις και τα φιλικά, έχουμε χάσει οκτώ φορές. Η μόνη νίκη είναι για το Παγκόσμιο της Τουρκίας, στην πρεμιέρα του πρώτου γύρου. Και τότε δεν είχε παίξει ο Πάου Γκασόλ.
Η γενιά των Πάρκερ-Ντιό δεν έχει νικήσει ποτέ σε επίσημο ματς την Ισπανία, παρουσία του Πάου Γκασόλ. Παίκτης που… σίγουρα δεν παίζει αύριο. Αρα για εμένα αυτό είναι το παιχνίδι της ζωής τους, για τους συγκεκριμένους τύπους. Βρισκόμαστε σε διεθνείς διοργανώσεις, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, δίχως τεράστια επιτυχία.
Για αυτό και θα ξαναπώ ότι αυτή είναι η στιγμή της ζωής τους και αυτό γράφω στο άρθρο μου. Βέβαια, δεν θα ακούσεις κανέναν από την ομάδα να λέει κάτι τέτοιο, για τους ευνόητους λόγους" που έχουν να κάνουν με την πίεση. "Μόνο ο Πάρκερ μας είπε σήμερα ότι αυτός είναι ο πραγματικός τελικός. Πως όποιος κερδίσει, θα πάρει το χρυσό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου