Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτότυπες οπτικές γωνίες αρχαίων αγαλμάτων και γλυπτών.

Πρωτότυπες οπτικές γωνίες αρχαίων αγαλμάτων και γλυπτών.

Πρωτότυπες οπτικές γωνίες αρχαίων αγαλμάτων και γλυπτών, που «ξαναζωντανεύουν» χάρη στον μαγικό φακό του Τζόσουα Γκάρικ, του καταξιωμένου Αμερικανού φωτογράφου, καθηγητή, μα πάνω από όλα σπουδαίου φιλέλληνα, φιλοξενούνται, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Αποτυπώνοντας το αρχαίο κάλλος», που θα διαρκέσει ως τις 8 Ιανουαρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 μμ., ενώ μετά το πέρας της θα μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και στον εκθεσιακό χώρο του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη.
«Με την κάμερά μου προσπαθώ να δείξω κάποιες λεπτομέρειες των υπέροχων γλυπτών, τιμώντας τους καλλιτέχνες που τα φιλοτέχνησαν και ελπίζοντας οι επισκέπτες που θα δουν τις φωτογραφίες να κοντοσταθούν έστω για ένα λεπτό και να πουν: "αυτό δεν το παρατήρησα". Με άλλα λόγια, στόχος της δουλειάς μου είναι να δημιουργήσει την επιθυμία για μια δεύτερη ματιά στο αυθεντικό έργο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τζόσουα Γκάρικ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσία του αναπληρωτή διευθυντή του μουσείου δρα Γεωργίου Κακαβά και της επιμελήτριας της έκθεσης, ιστορικού της τέχνης, Ίριδας Κρητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου