Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί εγκαταλείπει το σινεμά ο Τζακ Νίκολσον

Γιατί εγκαταλείπει το σινεμά ο Τζακ Νίκολσον:

Αρχικά, ο λόγος δεν εξέπληξε και πολλούς: Πάντα είχε ένα πρόβλημα να θυμάται τις ατάκες του και αυτό ως ένα σημείο τον ξεχώριζε, τον οδηγούσε σε αυτοσχεδιασμούς και την επιστράτευση άλλων ερμηνευτικών εργαλείων που τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών. Ωστόσο η είδηση ότι ο μέγας Τζακ Νίκολσον αποσύρθηκε από την ηθοποιία επειδή πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το μνημονικό του λόγω ηλικίας, σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής για ολόκληρη την Εβδομη Τέχνη.

Οπως ανέφερε στο Radar Online άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει, «υπάρχει ένας απλός λόγος πίσω από την απόφασή του (Τζακ Νίκολσον) να αποχωρήσει: Στα 76 του, ο Τζακ έχει θέματα με τη μνήμη του και δεν μπορεί πια να απομνημονεύει τις ατάκες των ρόλων που του ζητούν».

Οντως ο Τζακ Νίκολσον, των τριών Οσκαρ, έχει καιρό να δουλέψει. Τελευταία του ταινία ήταν το «How Do You Know» το 2010. Εκτοτε πέρασαν τρία χρόνια. Οπως λέγεται, μάλιστα, πέρυσι ο Νίκολσον απέρριψε την πρόταση του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν – φίλου του από το «Σχετικά με τον Σμιτ» – να πρωταγωνιστήσει στο φιλμ «Νεμπράσκα», σε έναν ρόλο που τελικά οδήγησε τον Μπρους Ντερν στις υποψηφιότητες.

Ωστόσο ο Νίκολσον δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει και τον κόσμο του θεάματος. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από έξι μήνες παρουσίασε μαζί με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα το βραβείο καλύτερης ταινίας στην τελετή των Οσκαρ. 

http://www.tanea.gr/news/culture/article/5039073/egkataleipei-thn-hthopoiia-o-tzak-nikolson/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου