Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν σήμερα…25/9

Σαν σήμερα…25/9

  1. Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ κατακτά το Πανευρωπαϊκό για 2η φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας στο Βελιγράδι τη Γερμανία με 78-62. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ως παίκτης (1987) και ως προπονητής.
  2. Ορκίζεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.
  3. Μόσχα και Ουάσινγκτον εξαλείφουν ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου, επιτρέποντας την ελεύθερη διακίνηση των δημοσιογράφων και των επιχειρηματιών που εργάζονται στην ΕΣΣΔ ή στις ΗΠΑ.
  4. Κοινοτικό έπαινο αποσπά το ελληνικό πολεοδομικό σχέδιο για την Καλαμάτα, που καταρτίστηκε μετά το σεισμό του 1986.
  5. Εορτάζεται με λαμπρότητα η 900ετηρίδα της Μονής Πάτμου, με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο τον Α΄.
  6. Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο του νόμιμου "Ριζοσπάστη".
  7. Στη Νορβηγία, οι ψηφοφόροι τάσσονται κατά της ένταξης στην ΕΟΚ με 53,5%.
  8. Στο Βελιγράδι, ο Τίτο και ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ υπογράφουν διακήρυξη, με την οποία εγγυώνται την ανεξαρτησία της Γιουγκοσλαβίας.
  9. Ο Φιντέλ Κάστρο δίνει άδεια στους Σοβιετικούς να φτιάξουν ναυτική βάση στην Κούβα για τον αλιευτικό στόλο τους. Οι ΗΠΑ αισθάνονται ότι απειλούνται και ξαναθέτουν σε ισχύ το "Δόγμα Μονρόε", που τονίζει το απαραβίαστο της ζωτικής σφαίρας συμφερόντων τους.
  10. Στις ΗΠΑ, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αρχίζει τον αγώνα για τα δικαιώματα ψήφου των μαύρων στο Νότο.
  11. Καθελκύεται στις ΗΠΑ το αεροπλανοφόρο «Εντερπράιζ», που είναι το πρώτο που κινείται με ατομική ενέργεια.
  12. Αρχίζει τη λειτουργία του το πρώτο στον κόσμο υπερατλαντικό καλώδιο στη Σκωτία.
  13. Διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική, που οδηγούν σε ουσιαστική ισοπαλία του Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων. Καθίσταται αδύνατη η συνεργασία τους. Μετά από διαβουλεύσεις, πρωθυπουργός θα αναλάβει ο Παναγής Τσαλδάρης του Λαϊκού Κόμματος.
  14. Στις ΗΠΑ, ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση.
  15. Οι αγρότες της Θεσσαλίας πραγματοποιούν στη Λάρισα ευρύτατη Πανθεσσαλική Αγροτική Σύσκεψη, με αφορμή την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα Νομοθετικά Διατάγματα για την απαλλοτρίωση των μεγάλων τσιφλικιών.
  16. Ιδρύεται η σχολή δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.
  17. Η Νέα Ζηλανδία ανακηρύσσεται σε κτήση στα πλαίσια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
  18. Πραγματοποιείται η πρώτη μετάγγιση αίματος ανθρώπου στο Guy's Hospital του Λονδίνου. Πρόκειται για μείγμα αίματος διαφόρων δοτών. Η μετάγγιση δεν επιτυγχάνει και ο ασθενής πεθαίνει.
  19. Τίθεται σε ισχύ από το Κογκρέσο των ΗΠΑ το Νομοσχέδιο των Δικαιωμάτων. Πρόκειται για 10 τροποποιήσεις του Αμερικανικού Συντάγματος.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τι θα μαγειρέψει σήμερα ο chef μασ πατήστε εδω.

Δημιουργία Partition στα Windows 7

Live Statistics στο blog σας

Live Statistics στο blog σας


 Η Standard έκδοση του RevolverMaps εμφανίζει όλες τις τοποθεσίες των επισκεπτών, τις πρόσφατες επισκέψεις με την πόλη, το κράτος και τις πληροφορίες της χώρας καθώς και την καταμέτρηση των επίσκεπτων σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η έκδοση σας δίνει ακόμα τη δυνατότητα να ελέγχετε το ζουμ και την περιστροφή του πλανήτη.

     Κώδικας HTML:

<script type="text/javascript" src="http://jb.revolvermaps.com/r.js"></script><script type="text/javascript">rm_f1st('0','180','true','false','000000','10pp1l1smbv','true','54ff00');</script><noscript><applet codebase="http://rb.revolvermaps.com/j" code="core.RE" width="180" height="180" archive="g.jar"><param name="cabbase" value="g.cab" /><param name="r" value="true" /><param name="n" value="false" /><param name="i" value="10pp1l1smbv" /><param name="m" value="0" /><param name="s" value="180" /><param name="c" value="54ff00" /><param name="v" value="true" /><param name="b" value="000000" /><param name="rfc" value="true" /></applet></noscript>

Νέα εβδομάδα απεργιών.

Την προκήρυξη νέας 48ωρης Απεργίας κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, για την ερχόμενη Τρίτη 24 και Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.

Η ΓΣΕΕ αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις 11 το πρωί της Δευτέρας.

Εξάλλου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στο μέτωπο της Παιδείας, διήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την Δευτέρα και Τρίτη έχουν προκηρύξει οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισε την προκήρυξη νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για αύριο Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Αύριο, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σαν σήμερα…23/9

Σαν σήμερα…23/9

  1. Ο Πύρρος Δήμας κερδίζει το 3ο του συνεχόμενο ολυμπιακό μετάλλιο στην κατηγορία των 85 κιλών της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ σηκώνοντας 175 κιλά στο αρασέ, 215 στο ζετέ και 390 στο σύνολο και ισοφαρίζει το ρεκόρ του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.
  2. Η Κατερίνα Θάνου κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα των 100 μ., με χρόνο 11.12.
  3. Στην Πάτμο φτάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄για τις εκδηλώσεις της επετείου των 1.900 χρόνων από τη συγγραφή της Αποκάλυψης του Ιωάννη.
  4. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναθέτει στο Σίδνεϊ τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000, 37 χρόνια μετά την Ολυμπιάδα της Μελβούρνης.
  5. Στην Ινδία, η Ιντίρα Γκάντι αποκτά το δικαίωμα να φυλακίζει χωρίς δίκη.
  6. Το φαινόμενο Χουάν Περόν: Σε ηλικία 78 ετών παίρνει το 61,5% των ψήφων και επιστρέφει στην εξουσία της Αργεντινής ως Πρόεδρος της χώρας. Η δεύτερη γυναίκα του, Ιζαμπέλ, ορίζεται αντιπρόεδρος, τίτλο που η Εβίτα είχε ευγενικά αποποιηθεί.
  7. Στις Φιλιππίνες, ο πρόεδρος Φερνινάντ Μάρκος κηρύσσει στρατιωτικό νόμο, με σκοπό τον περιορισμό της διαφθοράς, της βίας και του πληθωρισμού.
  8. Διακόπτεται η συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς στο Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου, μετά την ανεξέλεγκτη εισβολή θαυμαστών τους στη σκηνή.
  9. Ανοίγει η Όπερα του Παρισιού με καινούργια οροφή, την οποία έχει φιλοτεχνήσει ο Μαρκ Σαγκάλ.
  10. Το μουσείο της Ακρόπολης, που παρέμενε κλειστό από την περίοδο της κατοχής, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του με νέες αίθουσες.
  11. Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν ανακοινώνει ότι η ΕΣΣΔ πραγματοποίησε δοκιμή ατομικής βόμβας.
  12. Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Στην Ιταλία, οι Ναζί καταστρέφουν το λιμάνι της Νάπολης και βυθίζουν πολλά πλοία.
  13. Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Αυστραλοί επιτίθενται κατά των Ιαπώνων στη Νέα Γουινέα.
  14. Ενοποιείται η Σαουδική Αραβία.
  15. Κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η λάμπα "γλόμπος" στο γερμανό Γιοχάνες Οστερμάγιερ.
  16. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος εξαναγκάζει τον Ελευθέριο Βενιζέλο σε παραίτηση. Οι σύμμαχοι αποβιβάζουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, παραβιάζοντας την ουδετερότητα.
  17. Ο Γάλλος αεροπόρος, Ρολάν Γκαρός, πραγματοποιεί πτήση 558 μιλίων, τα 437 πάνω από τη θάλασσα, διανύοντας την απόσταση από το Φρεζί, κοντά στις Κάννες, μέχρι την Μπιζέρτα, κοντά στην Τύνιδα. Είναι η μακρύτερη, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, πτήση της περιόδου.
  18. Στο Πουέρτο Ρίκο στην πόλη Lares πραγματοποιείται η πρώτη επιτυχημένη απόπειρα επαναστατικής εξέγερσης, το Grito de Lares. Είναι το πρώτο βήμα προς την ανεξαρτησία της χώρας, η μοναδική φορά σε 400 χρόνια που επαναστατούν ενάντια στην ισπανική κυριαρχία.
  19. Η Ιόνιος Βουλή ψηφίζει την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. "Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΙΟΝΙΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΝΗΣΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗ 23Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1863".
  20. Ο Γερμανός αστρονόμος, Γιόχαν Γκότφριντ Γκέιλ, ανακαλύπτει τον όγδοο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, τον Ποσειδώνα.
  21. Η Άλωση της Τριπολιτσάς. Έλληνικές δυνάμεις, υπό την αρχηγία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ύστερα από τρίμηνη πολιορκία καταλαμβάνουν την Τρίπολη, όπου είχαν συγκεντρωθεί 40.000 Τούρκοι. Βαρύ πλήγμα για τους Τούρκους και πρώτη μεγάλη νίκη της Επανάστασης.

Το... auto-stop κόστισε σε Ουέμπερ και Αλόνσο

Οι αγωνοδίκες επέπληξαν τους Μαρκ Ουέμπερ και Φερνάντο Αλόνσο για το γεγονός ότι ο Αυστραλός σταμάτησε τον Ισπανό στην πίστα και του ζήτησε να τον μεταφέρει με τη Ferrari μέχρι τα pits.

Ο Αλόνσο ανταποκρίθηκε στο... auto-stop του Ουέμπερ και το μονοθέσιό του έγινε... διθέσιο για κάμποσα μέτρα. Μάλιστα οι δύο Mercedes, των Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον που ακολουθούσαν, χρειάστηκε να κάνουν ελιγμούς για ν' αποφύγουν τη σταματημένη -χωρίς... αλάρμ- Ferrari του Αλόνσο.
Μετά το τέλος του αγώνα κρίθηκε ότι η κίνηση των δύο πιλότων εγκυμονούσε κινδύνους και ότι παραβιάστηκαν οι κανονισμοί, με αποτέλεσμα αμφότεροι να δεχθούν επίπληξη.
Για τον Ουέμπερ ήταν η τρίτη στη χρονιά (σε Μπαχρέιν και Καναδάς οι άλλες), κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει δέκα θέσεις στο επόμενο grand prix του προγράμματος, στην Κορέα, από αυτήν που θα πάρει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το Office στα μέτρα σας

  • Συνδεθείτε στο Office από το σπίτι ή οπουδήποτε αλλού, στο PC, στο Mac και σεάλλες επιλεγμένες συσκευές.
    • Οι ρυθμίσεις και τα έγγραφά σας είναι πάντα μαζί σας. Μεταβείτε από τη μία συσκευή στην άλλη και συνεχίστε από εκεί που είχατε σταματήσει.
    • Αποθηκεύστε περισσότερα στο cloud. Με τα επιπλέον 20 GB χώρου αποθήκευσης στο SkyDrive, μπορείτε να έχετε πάντα πρόσβαση στις σημειώσεις, στις φωτογραφίες και στα αρχεία σας.
    Μοιραστείτε έγγραφα με ευκολία χρησιμοποιώντας το SkyDrive και τις εφαρμογές Office Web Apps.
    Πραγματοποιήστε κλήσεις σε όλο τον κόσμο με τις διεθνείς κλήσεις Skype.
    Απλοποιήστε την κοινή χρήση
    Η επικοινωνία είναι πιο εύκολη από ποτέ με τα κοινόχρηστα ημερολόγια, την επεξεργασία εγγράφων σε πραγματικό χρόνο και τη δυνατότητα κλήσεων σε όλο τον κόσμο.
    • Οργανώστε την οικογένεια. Μείνετε συγχρονισμένοι με εργαλεία για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κοινόχρηστα ημερολόγια και λίστες εργασιών στο Outlook
    • Μοιραστείτε χωρίς κόπο σημειωματάρια και αρχεία. Στείλτε μια σύνδεση ή χρησιμοποιήστε Office Web Apps για την προβολή και την επεξεργασία τους.
    • Μείνετε σε επαφή. Πραγματοποιήστε κλήσεις προς τηλέφωνα σε πάνω από 60 χώρες με 60 λεπτά κλήσεων στο Skype κάθε μήνα.
    Μετατρέψτε τις ιδέες σας σε έγγραφα με ωραία εμφάνιση
    Ξεκινήστε με ένα πρότυπο και βελτιώστε την εργασία σας με εξειδικευμένα εργαλεία.
    • Εργαστείτε όπως θέλετε. Καταγράψτε τις ιδέες σας μέσω πληκτρολογίου, γραφίδας ή οθόνης αφής.
    • Εργαστείτε εύκολα με πολυμέσα.Μεταφέρετε και αποθέστε εικόνες, βίντεο και πολυμέσα από το Internet και εισαγάγετε περιεχόμενο από PDF απευθείας στο Word.
    • Κερδίστε χρόνο και εντυπώσεις.Χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο από την οθόνη Έναρξης του Word ή Excel, ή ένα από τα νέα πρότυπα ευρείας οθόνης του PowerPoint.

Tattoo.gr Δωρεαν Widgets για το Blog ή Το Site σας

Tattoo.gr Δωρεαν Widgets για το Blog ή Το Site σας



Εμφανίστε δωρεάν Σχέδια και ιδέες για τατουάζ  στο δικό σας blog ή Site .
Εύκολα και δωρεάν!

Κώδικας HTML:
 
<script type="text/javascript" src="http://www.netvibes.com/js/UWA/load.js.php?env=BlogWidget2"></script>
<script type="text/javascript">
var BW = new UWA.BlogWidget({moduleUrl:'http://www.netvibes.com/modules/multipleFeeds/multipleFeeds.php?provider=custom&url=http%3A%2F%2Favatars.netvibes.com%2Fmultifeed%2F395303'});
BW.setConfiguration({'title':'tattoo.gr', 'height':303});
</script>


Κώδικας HTML:

<script type="text/javascript" src="http://cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js"></script><script type="text/javascript">if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('6476cfd1-fa03-4f5d-9a82-c53762aa8e75');</script><noscript>Get the <a href="http://www.widgetbox.com/widget/tattoogr-joemg">tattoo.gr</a> widget and many other <a href="http://www.widgetbox.com/">great free widgets</a> at <a href="http://www.widgetbox.com">Widgetbox</a>! Not seeing a widget? (<a href="http://docs.widgetbox.com/using-widgets/installing-widgets/why-cant-i-see-my-widget/">More info</a>)</noscript>


Περισσότερες επιλογές  » εδώ «

Ιωάννινα: Έπαιζαν στα χαλάσματα και βρήκαν... 43.000 ευρώ!

Από newsbomb.gr | newsbomb.gr

Εκατοντάδες χαρτονομίσματα όλων των αξιών έγιναν παιχνίδι στα  χέρια μιας παρέας παιδιών μαθητών μόλις σχόλασαν από το σχολείο τους στα Γιάννενα.

Τα αθώα παιδάκια πίστεψαν ότι η σακούλα που βρήκαν παίζοντας στα χαλάσματα ενός μισογκρεμισμένου κτιρίου στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα κοντά στο Λύκειο της Ζωσιμαίας δεν περιείχε αληθινά χαρτονομίσματα. Άλλωστε, ποιος αφήνει ένα θησαυρό μέσα στα ερείπια; Άρχισαν, λοιπόν, να τα πετούν στον αέρα κάνοντας «ντους» εν είδει… Σκρουτζ Μακ Ντακ και να τα σκίζουν!

Όταν οι γείτονες είδαν  τη σκηνή αναστατώθηκαν και ειδοποίησαν  την Αστυνομία, που έσπευσε για να ερευνήσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τη λεία κάποιας –άγνωστης, ως τότε- ληστείας. Όμως, το μυστήριο λύθηκε όταν εμφανίστηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα που κατοικεί σε ένα διπλανό σπίτι και υποστήριξε ότι εκείνη είχε κρύψει τα χρήματα, τα οποία είχε «σηκώσει» από την τράπεζα πριν από τρία χρόνια με το φόβο της πτώχευσης!

Η ασθενής μνήμη της 83χρονης δεν της επιτρέπει να θυμηθεί πόσα ήταν τα χρήματα που έκρυψε! Κάπου μεταξύ 50 και 70 χιλιάδες ευρώ τα υπολογίζει, όπως είπε στους άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων! Αυτά που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, πάντως, φτάνουν τα 43.000 ευρώ.

Σαν σήμερα…22/9

Σαν σήμερα…22/9

  1. Ο Βίκτωρας Μήτρου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ στην κατηγορία 77 κιλών της άρσης βαρών σηκώνοντας 165 κιλά στο αρασέ, 165 στο ζετέ και 367.5 στο σύνολο.
  2. Στις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό 41,49% και 162 έδρες, η ΝΔ 38,12% και 108 έδρες, το ΚΚΕ 5,61% και 11 έδρες, ο Συνασπισμός 5,12% και 10 έδρες και τέλος το ΔΗΚΚΙ 4,45% και 9 έδρες.
  3. Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα και παραμένει στην εξουσία με 41,4% και 162 έδρες, έναντι 38,1% για τη ΝΔ και 108 έδρες. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, ο Συνασπισμός με 5,1% και το ΔΗΚΚΙ με 4,4%. Η Πολιτική Άνοιξη μένει εκτός Βουλής με 2,9%. Παραιτείται ο πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ.
  4. Έναρξη του οκταετούς πολέμου Ιράν- Ιράκ. Το Ιράκ εισβάλλει στο Ιράν ταυτόχρονα από ξηράς και αέρος.
  5. Καθιερώνεται το βιβλιάριο υγείας για τα παιδιά.
  6. Στην Ελλάδα, καθιερώνονται βιβλιάρια υγείας για τα παιδιά.
  7. Στις ΗΠΑ, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, η Σάρα Τζέιν Μουρ προσπαθεί να δολοφονήσει τον αμερικανό πρόεδρο, Τζέραλντ Φορντ. Η σφαίρα δε θα βρει το στόχο της και η δράστης θα καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά.
  8. Η κηδεία του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη εξελίσσεται σε διαδήλωση κατά της χούντας.Στη νεκρώσιμη πομπή προς το πρώτο νεκροταφείο μπροστά στην Πύλη του Αδριανού, το πλήθος σταματά την κυκλοφορία και αρχίζει να τραγουδά το (απαγορευμένο) τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη- σε στίχους Σεφέρη «Στο περιγιάλι το κρυφό».
  9. Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ). Κυκλοφορεί παρανόμως το πρώτο τεύχος του δημοσιογραφικού οργάνου της ΚΝΕ, με τον τίτλο "Οδηγητής".
  10. Τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ, με την εκεχειρία που κηρύσσει ο ΟΗΕ.
  11. Σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον "αυλικό" Στρατηγό, Κωνσταντίνο Δόβα, μετά την παραίτηση 2 μέρες νωρίτερα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
  12. Το Μάλι ανεξαρτητοποιείται από τη Γαλλία.
  13. Η τηλεόραση είναι γεγονός στη Βρετανία. Πρώτο εμπορικό κανάλι στη χώρα γίνεται το ITV (Independent Television).
  14. Η αντιστασιακή οργάνωση ΠΕΑΝ (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων) ανατινάζει τα γραφεία της φιλοναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ (Εθνικοσοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση) και αποτρέπει τη στρατολόγηση Ελλήνων από τους Γερμανούς κατακτητές.
  15. Η αστυνομία της Βαυαρίας ζητά για δεύτερη φορά από τον Υπουργό Εσωτερικών την απέλαση του αρχηγού του Εθνικοσοσιαλιστικού Μετώπου Αδόλφου Χίτλερ, που έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί για απόπειρα πραξικοπήματος. Ο υπουργός Φραντς Γκίρτνερ απορρίπτει την αίτηση.
  16. Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία γίνονται δεκτές στην Κοινωνία των Εθνών.
  17. Ο πρωθυπουργός Βενιζέλος, έπειτα από διαφωνία με το βασιλιά Κωνσταντίνο για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα έναντι των Δυνάμεων της Αντάντ, παραιτείται (απαρχή του Εθνικού Διχασμού).
  18. Η Βουλγαρία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την κυριαρχία της οποίας έμεινε για πέντε αιώνες.
  19. Στη Ρωσία, ο τσάρος Νικόλαος Β', με διάταγμά του, καταργεί την ονομαστική αυτονομία της Φινλανδίας, στην οποία εγκαθιστά ρώσο γενικό κυβερνήτη.
  20. Αρχίζει να ισχύει το νέο επαναστατικό ημερολόγιο στη Γαλλία (έτος Ι το 1793). Η κατάργηση της μοναρχίας ανακηρύσσεται το σημείο μηδέν του χρόνου. Η αρχή του επαναστατικού ημερολογίου είναι πια η 22α Σεπτεμβρίου 1792, ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας και τα έτη μετρώνται εφεξής με λατινικούς αριθμούς ως επαναστατικό έτος I,ΙΙ, κ.λ.π.
  21. .... Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας: (σύμφωνα με μια εκδοχή έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου. Αλλες πηγές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε στις 28 ή 29 Σεπτεμβρίου (21-22 Βοηδρομιώνος) του 480 π.Χ.) Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή και τον Ευρυβιάδη καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολουθεί την τραγωδία του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.

GP Σιγκαπούρης: Ο Φέτελ στην pole















Την 5η του pole position στη διάρκεια της σεζόν κατέκτησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, στο GR της Σιγκαπούρης.
Ο Φέτελ έφτασε με άνεση στην pole, με το εντυπωσιακό 1:42.841.

 Ατυχος στάθηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν, που λόγω προβλήματος στη μέση δεν πέρασε στον τελικό των

 κατατακτήριων και εφόσον τρέξει στο αυριανό GP, θα ξεκινήσει από την 11η θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη: 

1. Φέτελ, Red Bull, 1:42.841

2. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.091

3. Γκροσάν, Lotus, +0.217

4. Γουέμπερ, Red Bull, +0.311

5. Χάμιλτον, Mercedes, +0.413

6. Μάσα, Ferrari, +1.049 

7. Αλόνσο, Ferrari, 1.097

8. Μπάτον, McLaren, +1.441

9. Ρικιάρντο, Toro Rosso, +1.598

10. Γκουτιέρες, Sauber

11. Χούλκενμπεργκ, Sauber 

12. Βερνιέ, Toro Rosso

13. Ραϊκόνεν, Lotus

14. Πέρες, McLaren

15. Σούτιλ, Force India

16. Μπότας, Williams

17. Ντι Ρέστα, Force India

18. Μαλδονάδο, Williams

19. Πικ, Caterham

20. Φαν Ντερ Γκάρντε, Caterham

21. Μπιανκί, Marussia 

22. Τσίλτον, Marussia


http://www.sport.gr/Article/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/Formula-1/GP-%CE%A3%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B7%CF%82:-%CE%9F-%CE%A6%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-pole/8-184427.html