Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αφιέρωμα στους Ninja στο Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου

Στο πλαίσιο του “Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών στην Ανατολική Ευρώπη 2013”, η πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Japan Foundation και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου-Αφιέρωμα στους Ninja από τις 6 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2014 με θέμα: “Το μυστικό της Ιαπωνικής Ανάπτυξης: Ninja, Μεταμόρφωση και Ομαδική Εργασία”.
Αφιέρωμα στους Ninja στο Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου
Στο φεστιβάλ θα προβληθούν έξι κλασικά έργα εποχής του 1960 και ένα επιστημονικής φαντασίας του 1980. Σε κάθε περίπτωση, ήρωες είναι οι Ninja σε μία προσπάθεια το ευρύ κοινό να γνωρίσει καλύτερα αυτούς τους “ειδικούς πράκτορες” που βρίσκονταν στην υπηρεσία των ηγεμόνων και εκπαίδευαν σώμα και πνεύμα προκειμένου να φέρουν εις πέρας εξαιρετικά δύσκολες αποστολές. 
Η σκληρή δουλειά, η επιμονή, η προσήλωση στη λεπτομέρεια καθώς και οι ανεπτυγμένες δεξιότητες ήταν κάποιες από τις αρετές που έπρεπε να έχει κάθε Ninja δεδομένου ότι οι απαιτήσεις των στόχων που έπρεπε να επιτύχουν ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Ο Νinja, που άλλοτε μάχεται ως άτομο ερχόμενος σε αντιπαράθεση με την ομάδα και άλλοτε υπομένει μια ζωή με κακουχίες για να πάρει τελικά εκδίκηση, εκφράζει τον ατομισμό των Ιαπώνων που μπορεί να γίνει πιο ισχυρός από των Δυτικών. 

Οι ταινίες επιδιώκουν να συμβάλλουν στην κατανόηση από τους θεατές, του υλικού και πνευματικού στόχου που αναζητά ο Ιάπωνας καθώς και του ιδεώδους της ομαδικής εργασίας.  

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να ανατρέξετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου