Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Έγινε …Σερένα και καθάρισε

Κινδύνεψε στο πρώτο σετ του αγώνα της με την Εκατερίνα Μακάροβα η Σερένα Γουίλιαμς, αλλά στη συνέχεια η …τάξη αποκαταστάθηκε και καθάρισε την πρόκριση στη φάση των "8" του Dubai Tennis Championships.
Έγινε... Σερένα και καθάρισε
Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο λύγισε τη Ρωσίδα με 7-6(8), 6-0 και περιμένει μία από τις Γέλενα Γιάνκοβιτς και Λούσιε Σαφάροβα στον επόμενο γύρο. Η Μακάροβα έφτασε στο σημείο να σερβίρει για την κατάκτηση του πρώτου σετ στο 5-4, αλλά η Σερένα …ζωντάνεψε και οι διαφορές λύθηκαν τελικά στο τάι μπρέικ. Η 32χρονη Αμερικανίδα πήρε με πολύ κόπο το προβάδισμα, όμως όλα άλλαξαν στο δεύτερο σετ. Η 25χρονη αντίπαλός της έμεινε από δυνάμεις και …κουράγιο, με αποτέλεσμα η Γουίλιαμς να πάρει το σετ χωρίς να χάσει γκέιμ. Θυμίζουμε ότι η Σερένα απουσίασε από την Ντόχα λόγω του τραυματισμού που …κληρονόμησε κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.
Τη νίκη της ημέρας, πάντως, πέτυχε η Άνα Ιβάνοβιτς. Η 26χρονη Σέρβα απέκλεισε με 3-6, 6-3, 7-6(6) την Αντζελίκ Κέρμπερ, Νο.6 του ταμπλό, και έκλεισε σπουδαίο ραντεβού με τη Βίνους Γουίλιαμς στον δεύτερο γύρο. Εκτός διοργάνωσης έμεινε η θριαμβεύτρια της Ντόχα, η Σιμόνα Χάλεπ (Νο.7), που λόγω κούρασης και τραυματισμού στον αχίλλειο εγκατάλειψε τον αγώνα με την Αλιζέ Κορνέ (6-1, 1-1). Η Γαλλίδα θα παίξει στον δεύτερο γύρο με την Κίρστεν Φλίπκενς, που κέρδισε με 6-1, 7-5 την Καρολίνα Πλίσκοβα.
Την ανατροπή κόντρα στη Σαμπίν Λισίτσκι έκανε η Κάρολιν Βοζνιάκι (Νο.8) και μετά την επικράτησή της με 2-6, 6-3, 6-3 θα αντιμετωπίσει την Ανίκα Μπεκ. Η Γερμανίδα έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με 1-6, 6-1, 6-4 τη Σαμάνθα Στόσουρ. Βγήκε η αντίπαλος της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και είναι η Φλάβια Πενέτα, που άφησε έξω την Κάια Κανέπι με 7-5, 6-4, ενώ η Γέλενα Γιάνκοβιτς (Νο.5) υπέταξε με 6-4, 6-3 τη Μαρίνα Ζανέφσκα και βρίσκει μπροστά της τη Λούσιε Σαφάροβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου