Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κρίση; Ποια Κρίση;

30 Έλληνες και 30 Ευρωπαίοι καλλιτέχνες θα ζωγραφίζουν κάθε Σάββατο και μέχρι τις 30/07, χώρους της Αθήνας ξαναδίνοντας ζωή σε εγκαταλελειμμένα σημεία της πόλης.

Κρίση; Ποια Κρίση;

Πρόκειται για το Athens Street Art Festival 2014 που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με τη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και έχει ως στόχο να αναζωογονήσει μεγάλους αστικούς χώρους όπως το Smart Park στα Σπάτα, δημόσια κτίρια, αποθήκες και άλλους χώρους που παραμένουν εγκαταλελειμμένοι και βρώμικοι κάνοντας πιο άσχημο το αστικό τοπίο.

Κρίση; Ποια Κρίση;

Το Σάββατο 25/01 σήμανε η έναρξη του Φεστιβάλ με τίτλο Κρίση; Ποια Κρίση (Crisis? What Crisis?) οι δράσεις του οποίου αναμένεται να κορυφωθούν στα μέσα του καλοκαιριού με περισσότερα από 300 έργα ζωγραφισμένα από Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες του δρόμου (street artists). 

Όπως φανερώνει και ο τίτλος του φεστιβάλ σκοπός είναι να προβληθεί η Ελλάδα ως μία δημιουργική δύναμη που αψηφά τα όποια προβλήματα γεννά η οικονομική κρίση και πρωτοπορεί  σημειώνοντας αξιόλογα καλλιτεχνικά επιτεύγματα. Την ίδια στιγμή είναι μία καλή ευκαιρία να έρθει ο κόσμος σε επαφή με αυτό το “παρεξηγημένο” είδος τέχνης και να αντιληφθεί τα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα που μπορεί να μεταφέρει εύκολα και αποτελεσματικά. Και αυτό γιατί με το να παράγεται τέχνη στους δρόμους ξεπερνιούνται οι  περιορισμοί της ηλικίας, της κοινωνικής τάξης και του μορφωτικού επιπέδου που συνοδεύουν την τέχνη στην παραδοσιακή της μορφή στα μουσεία, τις πινακοθήκες ή της γκαλερί.

Μέσα από μία σειρά δράσεων,  που δεν θα περιοριστούν μόνο στην ζωγραφική στους τοίχους αλλά θα ενισχυθούν και με εποικοδομητικές θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών και τέλος έκθεση με τα έργα τους από (01/07 – 30/07) στην CAMP Gallery, στην  πλατεία Κοτζιά, το φεστιβάλ ευελπιστεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών και να ανοίξει έναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με απώτερο στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκέντρωση και κοινή δράση στον ίδιο τόπο  του πολυάριθμου κοινού και  των Street Artists εξασφαλίζει για δεύτερη χρονιά  θέση  στο ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ! Το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός οργανώνεται από την Alef Art+Events Mgmt.
Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου