Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η έμπνευση υπάρχει παντού!

Τι κοινό μπορεί να έχουν τα ξύσματα ενός μολυβιού με έναν Ινδιάνο, δύο πιρούνια με τον Πύργο του Άιφελ και μία λάμπα του δρόμου με έναν τραγουδιστή; Και όμως! Οι καλλιτέχνες Victor Nunes, Javier Perez και Tineke Meirink βρήκαν τον τρόπο να τα συνδυάσουν και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο!

Η έμπνευση υπάρχει παντού!


Ο καλλιτέχνης Victor Nunes συνδυάζει καθημερινά αντικείμενα με απλά σχέδια, δημιουργώντας πρόσωπα, ζώα και άλλες παιχνιδιάρικες εικόνες. 

Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να μας κάνει να δούμε τον κόσμο διαφορετικά και να μας μάθει να βρίσκουμε δημιουργικές εικόνες από όσα βρίσκονται γύρω μας. 

Η τέχνη του αποτελεί το τέλειο παράδειγμα της παρειδωλίας, που είναι η τάση να δίνουμε νόημα σε τυχαία αντικείμενα. Είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συνδέσει τις χαμογελαστές φατσούλες με ανθρώπινα πρόσωπα ή ακόμα και το γεγονός ότι βλέπουμε μερικά κομμάτια ποπ κορν, που χρησιμοποιεί ο Nune στις εικόνες του, σαν πρόσωπα. 

Είναι μία απόλυτα φυσιολογική αντίδραση και ένας διασκεδαστικός και ταυτόχρονα δημιουργικός τρόπος να φτιάξεις και να κάνεις πράγματα. 




Με την ίδια τέχνη ασχολείται και ο Javier Perez, χρησιμοποιώντας όμως μικρότερα αντικείμενα. 

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, ο λόγος για τον οποίο οι εικόνες που δημιουργεί είναι τόσο ελκυστικές είναι η απλότητά τους. Όσο έξυπνες και αν φαίνονται, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες ή ακριβά υλικά για να γίνουν. 

Οποιοσδήποτε έχει ένα στυλό, μία φωτογραφική και αρκετή φαντασία μπορεί να φτιάξει κάτι ανάλογο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σκεφτεί κανείς έξω από το κουτί και να εξετάσει τα καθημερινά αντικείμενα από άλλη οπτική γωνία. 



Κατ' αντίστοιχο τρόπο λειτουργεί και η Ολλανδή φωτογράφος Tineke Meirink, η οποία βλέπει τον κόσμο διαφορετικά.

Μέσα από τις εικόνες της θέλει να δείξει τη διαφορά του πώς βλέπουμε εμείς κάτι και πώς το βλέπει εκείνη.  




“Υπάρχουν πάντα νέα πράγματα που μπορούμε να ανακαλύψουμε, όταν κοιτάμε τον κόσμο λίγο πιο προσεκτικά. Άνοιξε τα μάτια σου και θα δεις ότι η έμπνευση υπάρχει παντού”!




Πηγή: PATHFINDER

Συντάκτης: Αρόη Αθανασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου