Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό

Ό, τι λάμπει είναι χρυσός! Είναι σπάνιος και πολύτιμος. Για πολλούς αποτελεί τον τρόπο να αναδείξουν τα πλούτη τους, ενώ για άλλους ένα μακρινό όνειρο.
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Το περίεργο είναι ότι πια δεν τον συναντάμε μόνο σε κοσμήματα, διακοσμητικά σπιτιού ή σερβίτσια. Πλέον η φαντασία ή οι απαιτήσεις ορισμένων πάνε πολύ μακρυά. Σε αντικείμενα που κανείς δεν θα περίμενε να είναι φτιαγμένα από χρυσό. Και όμως υπάρχουν!

1. Το χρυσό μπάνιο στο Χονγκ Κονγκ
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Σίγουρα ποτέ δεν θα είχατε σκεφτεί ότι υπάρχει ένα μπάνιο κατασκευασμένο αποκλειστικά από χρυσό …Το δωμάτιο αυτό που δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας περιέχει δύο τουαλέτες από ατόφιο χρυσάφι, χρυσά φωτιστικά νεροχύτη, χρυσό νιπτήρα και χρυσή μπανιέρα. Ακόμα και τα έργα τέχνης που διακοσμούν το χώρο είναι χρυσά, όπως και τα πλακάκια και (ακούσατε, ακούσατε) το ταβάνι …Η κατασκευή του έφτασε τα 5 εκατομμύρια δολάρια και σήμερα αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Εάν, σε περίπτωση που επιθυμείτε, χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, θα πρέπει να αγοράσετε χρυσό από το κατάστημα που βρίσκεται (περίπου 128 δολάρια).

2. Η χρυσή Porsche της Ρωσίας
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Σε αντίθεση με το μπάνιο του Χονγκ Κονγκ, η Porsche δεν είναι φτιαγμένη μόνο από χρυσό. Το αυτοκίνητο, που αποτελεί μοντέλο εργασίας, είναι καλυμμένο από περίπου 19 κιλά χρυσού, που καλύπτει κάθε εξωτερική μεταλλική επιφάνεια του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου και της εξάτμισης. Στο εσωτερικό, θα βρει κανείς χρυσά πατάκια, που δίνουν έναν διαφορετικό τόνο σε ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο χώρο. 

3. Το χρυσό ποδήλατο της Σουηδίας
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Αν η Porsche δεν είναι του στυλ σας, σκεφτείτε να γυρνάτε στους δρόμους της πόλης με το χρυσό σας ποδήλατο. Αυτό το φανταχτερό ποδήλατο θα σας κοστίσει περίπου 100.000 δολάρια, αλλά σίγουρα θα γίνετε το κέντρο της προσοχής, όταν θα κάνετε τις βόλτες σας. Εκτός από τον χρυσό σκελετό, το ποδήλατο αυτό έχει δερμάτινη σέλα, ενώ είναι διακοσμημένο από μικρά κρύσταλλα Swarovski. Ο Aurumania, ο κατασκευαστής του, έφτιαξε μόνο 10 τέτοια ποδήλατα, έτσι ώστε ακόμα και αν η τιμή του χρυσού πέσει, η τιμή του ποδηλάτου σαν συλλεκτικό κομμάτι θα παραμείνει πολύ ψηλά. 

4. Το χρυσό iPhone στο Λονδίνο
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Αν ακόμα δεν έχετε πάρει iPhone, μπορείτε να σκεφτείτε την επιλογή να το αγοράσετε χρυσό …Αυτή η εκδοχή του τηλεφώνου θα παραμείνει λαμπερή και από τις δύο όψεις του για πάρα πολύ καιρό. Για την ακρίβεια, είναι επιχρυσωμένο και μπορείτε να το κάνετε δικό σας με μόλις 2.000 δολάρια. 

5. Το χρυσό iPad συναντά το iPhone του Λονδίνου
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Εάν τελικά επιλέξετε το χρυσό iPhone, αγοράστε μαζί και το iPad για να τα ταιριάξετε. Ο μικρός υπολογιστής έχει την πίσω όψη του χρυσή. Και αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστό, μπορείτε να έχετε το λογότυπο της Apple διακοσμημένο με 53 διαμάντια. Μπορεί να γίνει δικό σας, μόνο με 190.000 δολάρια. 

6. Τα χρυσά μολύβια της Κορέας
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Ίσως τα παραπάνω αντικείμενα δεν τα αντέχει η τσέπη σας. Όμως, και γι' αυτό υπάρχει λύση, εφόσον επιθυμείτε να αγοράσετε κάτι χρυσό. Και αυτή είναι τα χρυσά μολύβια που κοστίζουν μόλις 20 δολάρια. Ο σχεδιαστής τους, Daisung Kim, ήλπιζε απλά να κάνει το μάθημα των μαθηματικών λίγο πιο ενδιαφέρον, αναμιγνύοντας χρυσό και γραφίτη. 

7. Το χρυσό ποτήρι μπύρας από την Ιαπωνία
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κλασικό και ποτήρι μπύρας στην ίδια πρόταση, τότε δοκιμάστε αυτό. Ο Ginza Tanaka, κοσμηματοπώλης της Ιαπωνίας, προσφέρει ένα ποτήρι μπύρας 850 mg, απόλυτα κλασικό. Ο νέος σας φίλος θα σας στοιχίσει περίπου 50.000 δολάρια, όμως σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους τους φίλους σας. Τουλάχιστον στους πρώτους γύρους …

8. Το χρυσό φέρετρο της Ιταλίας
Τα πιο περίεργα αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό
Ποιος λέει ότι τα πλούτη δεν μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας από τη ζωή; Η εταιρεία Art Funeral της Ιταλίας κατασκεύασε ένα φέρετρο από χρυσό 24 καρατίων και το παρουσίασε σε μία έκθεση στην πόλη της Βερόνα. Και αν το φέρετρο από μόνο του δεν σας φαίνεται περίεργο, συνοδεύεται από ένα χρυσό κινητό τηλέφωνο αφής, για να συντροφεύει το άτομο που έφυγε από τη ζωή!

Ήθελα να ήξερα τι άλλο θα σκεφτούν για να εντυπωσιάσουν τον κόσμο …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου