Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ασφαλής Επαναφορά αρχείων στα Windows από ένα Ubuntu Live CD/USB

Το ιδανικό σενάριο είναι να βγάλουμε το σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή μας, να τον συνδέσουμε σε ένα δεύτερο υπολογιστή και να κάνουμε την ανάκτηση των αρχείων από εκείνον τον υπολογιστή με ένα πρόγραμμα σαν το Recuva.
Όμως δεν έχουμε όλοι μας από δύο υπολογιστές, ούτε τη γνώση πως να ανοίξουμε το κουτί του υπολογιστή, να βγάλουμε το δίσκο και να τον συνδέσουμε σε ένα άλλο PC. Οπότε, σήμερα θα δείξουμε πως χρησιμοποιώντας ένα Ubuntu Live USB και το δωρεάν πρόγραμμα ntfsundelete μπορούμε να ανακτήσουμε τα αρχεία μας με απόλυτη ασφάλεια!
Προσοχή! Η μέθοδος αυτή ΔΕΝ πρόκειται να λειτουργήσει αν αναφερόμαστε σε δίσκους SSD. Στους δίσκους SSD, όποιο αρχείο έχει διαγραφεί εντελώς, έχει χαθεί ολοκληρωτικά και δεν υπάρχει κανένας τρόπος επαναφοράς του.
Επίσης, αν τα αρχεία έχουν διαγραφεί με ασφαλή τρόπο (με κάποια σχετική εφαρμογή), επίσης είναι αδύνατη η επαναφορά τους.

Προπαρασκευή

Κατ' αρχάς, για να δημιουργήσουμε ένα Live USB με την τελευταία έκδοση του Ubuntu (13.10 την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) αρκεί να ακολουθήσουμε αυτόν τον οδηγό
Επίσης, θα πρέπει να ρυθμίσουμε το BIOS του υπολογιστή μας ώστε να ξεκινάει από το USB, ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό.
Τέλος, αφού κάνουμε boot με επιτυχία από το USB, όταν το Ubuntu μας ρωτήσει Try Ubuntu ή Install Ubuntu, επιλέγουμε το Try Ubuntu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου