Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Λάθος μαιευτηρίου τον «καταδίκασε» σε μια ζωή στην φτώχεια

Στο σενάριο της ταινίας «Η ζωή είναι ένας μεγάλος ήσυχος ποταμός» του Ετιέν Σατιλιέζ, παραπέμπει η ιστορία ενός 60χρονου Ιάπωνα.


Γεννηθείς το 1953, ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, δεν γνώρισε τους πραγματικούς του γονείς, που σήμερα έχουν πεθάνει. Το μαιευτήριο τον έδωσε από λάθος σε άλλη οικογένεια.
Λάθος μαιευτηρίου τον «καταδίκασε» σε μια ζωή στην φτώχειαΩς γιος μιας οικογένειας με την οποία δεν είχε κανένα γενετικό δεσμό, έχασε τον μη βιολογικό του πατέρα στην ηλικία των 2 ετών και αναγκάστηκε να σπουδάσει σε νυχτερινό σχολείο και ταυτόχρονα να εργάζεται σε εργοστάσιο για να εξασφαλίζει τα προς το ζην.
Από την άλλη, το παιδί που ακούσια πήρε την δική του θέση του μπόρεσε να κάνει καλές σπουδές και να φθάσει έως και το πανεπιστήμιο.
Ήταν, όμως, πολύ διαφορετικός από τα 3 «αδέλφια» του, που, τελικά, ζήτησαν εξέταση DNA το 2009. Κατόπιν έλεγξαν τα αρχεία του μαιευτηρίου και ανακάλυψαν την ταυτότητα του πραγματικού αδελφού τους μόλις το 2012.
Τα τρία αδέλφια, με τον πραγματικό μεγαλύτερο αδελφό τους, υπέβαλαν αγωγή απαιτώντας από το νοσοκομείο να πληρώσει 250 εκατομμύρια γεν (1,85 εκατομμύρια ευρώ) ως αποζημίωση.
Δικαστήριο στο Τόκιο, όμως, έδωσε εντολή στο μαιευτήριο να αποζημιώσει τον 60χρονο με 38 εκατομμύρια γεν (281.000 ευρώ) συν τους τόκους.
«Θα ήθελα να γυρίσω 60 χρόνια πίσω» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NHK παραμένοντας ανώνυμος και χωρίς να δείξει το πρόσωπό του στις κάμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου