Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΧΗΤΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!

Ολόκληρη η πόλη του Σαν Φρανσίσκο μετατράπηκε, χθες, σε Γκόθαμ Σίτι, για να εκπληρώσει την επιθυμία του πεντάχρονου Μάιλς Σκοτ που παλεύει με τη λευχαιμία, να ντυθεί Batman και να σώσει την πόλη του από το κακό. Ο μικρός ήρωας έβαλε την μάσκα του και έσωσε τη μέρα!
Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Το Batkid έρχεται για να σώσει την Γκόθαμ Σίτι από το κακό (credit: Getty Images)

Ένας μασκοφόρος εκδικητής εμφανίστηκε, μέσα από τις σκιές, όταν οι κάτοικοι της Γκόθαμ Σίτι χρειάστηκαν τη βοήθειά του. Το όνομά του; Batkid! Είναι πέντε, μόλις, χρονών, αλλά καλά κάνουν οι απανταχού κακοποιοί να τρέμουν από τον φόβο τους, γιατί απέδειξε ότι δεν αστειεύεται!

Μια γυναίκα μόλις έχει πέσει θύμα του Γρίφου, του διαβόητου εγκληματία που τρομοκρατεί την Γκόθαμ Σίτι. Δεμένη στις ράγες του τραμ που πλησιάζει επικίνδυνα, φαίνεται ότι δεν μπορεί να γλυτώσει. Ο Επίτροπος Γκόρντον στρέφεται στη μοναδική ελπίδα που απομένει: το Batkid! 

Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Βοήθεια! Η δεσποινίδα περιμένει τον ήρωα που θα την σώσει(Από Twitter - credit: Make a Wish Bay Area)
Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Μέσα από τις σκιές βγαίνει το Batmobile και το Batkid (credit: Ramin Talaie/Getty)

Και ο μικρός μεγάλος ήρωας δεν τον διαψεύδει. Εμφανίζεται μαζί με τον Batman, μέσα στο θρυλικό Batmobile και τρέχει προς το μέρος της αβοήθητης δεσποινίδας. Χωρίς δισταγμό, λύνει τα δεσμά και της σώζει τη ζωή, λίγο πριν περάσει με φόρα το τραμ. Μια αγκαλιά είναι το λιγότερο που αξίζει.

Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Το Batkid και ο Batman δεν χάνουν λεπτό (credit: AP)
Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Μια αγκαλιά για τον ήρωά της μέρας (credit: twitter.com/SportBlogNYC/status/401432092527300608/photo/1)

Αλλά δεν σταματά εκεί. Το Batkid δεν πρόκειται να αφήσει το κακό ατιμώρητο. Μαθαίνει ότι ο Γρίφος σχεδιάζει να ληστέψει μία τράπεζα και ξεχύνεται στο κατόπι του. Διασχίζοντας, σχεδόν, όλη την πόλη, φτάνει στην τράπεζα και τον συλλαμβάνει επ' αυτοφόρω.

Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Το Batkid έχει φτάσει. Ο Γρίφος δεν είχε καμία ελπίδα (Από Twitter - credit: Make a Wish Bay Area)
Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Δεν μπορείς να ξεφύγεις, Γρίφε! (credit: twitter.com/SFPD/status/401436285287428096/photo/1)

Αλλά η μέρα, ακόμα, δεν έχει τελειώσει για τον ήρωά μας. Στα αυτιά του φτάνουν φήμες ότι η αγαπημένη μασκότ της Γκόθαμ βρίσκεται στα χέρια του έτερου κακοποιού που αλωνίζει στην πόλη, του διαβολικού Πιγκουίνου! 

Δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Η μασκότ σημαίνει πολλά για τους πολίτες της πόλης και ο Πιγκουίνος πρέπει να πληρώσει για τις πράξεις του. Φορώντας πάντα την μυστηριώδη μαύρη στολή του, το αγόρι νυχτερίδα σώζει την κατάσταση και στέλνει τον Πιγκουίνο στη φυλακή.

Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!Ο Πιγκουίνος έχει απαγάγει την αγαπημένη μασκότ της πόλης! (Από Twitter - credit: Make a Wish Bay Area)
Αλλά το Batkid δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια! Το γράφουν και οι εφημερίδες. (credit: Δεξιά, twitter.com/AlexYudelson/status/401419711377707008/photo/1)

Συγχαρητήρια Batkid! Χωρίς εσένα, η Γκόθαμ Σίτι δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί ήσυχη. Το κλειδί της πόλης είναι δικό σου. Ακόμα και ο πρόεδρος Ομπάμα στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα. Ξέρει ότι με τέτοιους υπερασπιστές του καλού, το κακό δεν έχει καμία ελπίδα!

Όλα τα παραπάνω, σχεδιάστηκαν από την οργάνωση “Κάνε Μια Ευχή”, που έχει σαν στόχο να κάνει τα όνειρα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο πραγματικότητα, σε απόλυτη συνεργασία με τις αρχές της πόλης του Σαν Φρανσίσκο.

Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!Ο Μάιλς με την οικογένειά του (credit: Make a Wish)

Ο μικρός Μάιλς πάσχει από λευχαιμία και η ευχή του ήταν να γίνει Batman στη θέση του Batman και να σώσει την πόλη του. Και η ευχή του έγινε πραγματικότητα. Η κίνηση αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο: 10.000 συμμετείχαν σαν εθελοντές στην ιστορία του Batkid.

Η περιπέτεια του Μάιλς και η ευαισθητοποίηση μιας ολόκληρης πόλης συγκίνησαν ολόκληρο τον κόσμο, με τα μηνύματα συμπαράστασης να φτάνουν από παντού, μέσω social media. Ακόμα και η εφημερίδα San Francisco Chronicle τύπωσε 1000 φύλλα ως …Gotham City Chronicle!

Πεντάχρονος Μπάτμαν σώζει την Γκόθαμ Σίτι!
Στην περιπέτεια συμμετείχε και ο ίδιος αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, στον ρόλο του Επίτροπου Γκόρντον, παρέα με πραγματικούς αστυνομικούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες και εισαγγελείς. Στο τέλος της μέρας, ο δήμαρχος έδωσε στον ήρωά μας το κλειδί της πόλης.

Ο Μάιλς έχει μόλις παραλάβει το κλειδί της πόλης (πηγή: abcnews.go.com)

Το Batkid νίκησε τους κακούς στην Γκόθαμ Σίτι. Αλλά η μεγαλύτερη νίκη είναι εκείνη του Μάιλς Σκοτ απέναντι στην λευχαιμία. Μετά από μάχη τεσσάρων ετών, η νόσος βρίσκεται σε ύφεση και ο αγαπημένος μας, πλέον, ήρωας κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία!

Μπράβο “Κάνε Μια Ευχή”, μπράβο Σαν Φρανσίσκο, μπράβο Μάιλς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου